Skandal oyuna Diyanet'ten uyarı!
Diyanet'in yayımladığı Aile Dergisi’nde, çizgi filmlerde cinsellik, satanizm ve masonlukla ilgili “bilinçaltı mesajlar” konusu ele alındı.
Habertürk gazetesinden Volkan Yanardağ'ın haberine göre dergideki, "Yeni Dünya Düzeni'nin Gizli Silahı: Bilinçaltı Mesajlar" başlıklı bir makalede, bu mesajların bilgisayar oyunlarıyla da verildiği belirtilerek, "Uçan tavukların vurulduğu bilgisayar oyununda kilise vurulduğunda puan düşüyor, cami vurulduğunda puan alınıyor" denildi.
Derginin Şubat sayısında yer alan makaleyi kaleme alan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yağmur Küçükbezirci, bilinçaltı mesajların çocukların dünyasındaki yerini değerlendirdi. Küçükbezirci, "Geleceğin teminatı çocuklarımızın davranışlarında farklı algılar oluşturmak için her an, her yerde algı operasyonları düzenleniyor" dedi.
Şu görüşleri öne sürdü:
Bilinçaltı mesaj göndermek için çok farklı teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler, ‘yeni dünya düzeninin' gizli silahı olarak görülmektedir. Bu konudaki çalışmalarımı derinleştirdikçe, aklımızın ucundan bile geçmeyen yerlerde bilinçaltı mesajların çocuklarımızın saf ve temiz beyinlerine yerleştirildiğini görüyorum.
Küçükbezirci , kilise vurulduğu zaman eksi, cami vurulduğu zaman artı puan verilen Moorhuhn Winter oyununu örnek gösterdi
‘DOMUZ ETİ YEMEK NORMALLEŞTİRİLİYOR'
Çizgi filmlerde özellikle cinsellik, satanizm ve masonluk üzerine bilinçaltı mesajlar gönderilmekte saf pırıl pırıl beyinler maalesef kirletilmektedir. Bu konuda o kadar çok örnek var ki; rahatlıkla gayriahlaki davranan kahramanları cinselliği ile ön plana çıkartılmış karakterler, tek gözlü yaratıklar, satanizmin simgeleri ile donatılmış sahneler... İlkokullarda ders kitaplarına destek olunması amacıyla okutulan test kitabının bir sorusunda yer alan resme göre yanında domuz ve at olan bir kişinin mesleği sorulmaktadır. Gelecek nesillerin bilinçaltlarına domuz eti yemenin normal olduğu verilmektedir.
Bilinçaltı mesajlardan korunma yolları her ne kadar kanunlarla sağlanmaya çalışılsa da asıl görev her zaman olduğu gibi bizlere, yani topluma düşüyor. Yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz: Çocuklarımızın ekranları denetimli olarak kullanmalarını sağlamalıyız. Bu konuda yetkin olan kurumlar kendi kültürümüze geleneğimize, örfümüze uygun çizgi filmlerimizi, filmlerimizi yapmalıdır. Bu alanda kamuoyu oluşturmalıyız. Bizim kültürümüze uygun olmayan dizi, film, reklam vb. programları izlememeli, uygun olmayan reklamlarla bize sunulan ürünleri satın almamalıyız.
CİNSELLİK, ÖLÜM, ŞİDDET
Yrd. Doç. Küçükbezirci, bilgisayar oyunlarında da bilinçaltlarına gönderilen mesajlarda cinsellik, ölüm, öldürme, şiddet gibi birçok unsurun yer alabildiğine işaret ederek, "Hatta toplumlar ya da insanlar arasında ayrım yapılması ya da bir başka deyişle inanışlar arasında kin, nefret duygularını oluşturma açısından bilgisayar oyunları kullanılabiliyor" dedi.