Gazete Vatan Logo

İnsan beyni hacklenebilir mi? Ünlü yazardan ilginç iddia!

Sapiens'in yazarından ilginç iddia! Ünlü yazar ülkeleri uyardı! Sapiens'in yazarı Yuval Harari'den tartışma yaratacak açıklamalar geldi. Yapay zeka konusunda uyarılarda bulunanHarari, dünyaya 'acilen harekete geçin' çağrısında bulundu. Peki, İnsan beyni hack'lenebilir mi? İşte Yuval Harari'nin ilginç iddiası!

İnsan beyni hacklenebilir mi? Ünlü yazardan ilginç iddia!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Dünya 2019'un son günlerinde tanıştığı koronavirüsü henüz yenemedi. Uzmanlara göre, virüsün pençesinden en az bir yıl daha kurtulamayacağız.

Ancak koronavirüs ve benzeri salgınlar dünyayı tehdit eden tek risk değil. Pek çok uzman iklim değişikliği için peş peşe uyarılarda bulunurken dikkat çeken bir uyarı da Sapiens'in yazarı Yuval Harari'den geldi.

Sapiens kitabı ile dünya genelinde en çok satanlar listesinden uzun süre inmeyen tarihçi, Yapay Zeka ile ilgili tüyleri diken diken eden bir uyarıda bulundu.

İNSAN BEYNİ HACK'LENEBİLİR Mİ?

ABD medyasında yer alan habere göre, Harari, yapay zekanın önümüzdeki günlerdeki gelişmesi neticesinde insan beyninin hack'lenebileceğini öne sürdü

Harari, 'Verileriniz Kaliforniya'ya mı gidiyor yoksa Shenzhen'e, Şanghay'a ve Pekin'e mi gidiyor?' diye sordu ve küresel regülasyon çağrısında bulundu.

Ünlü tarihçi şimdiden ülkelerin yapay zekayı ve veri toplamayı düzenleyerek, bu olasılığın gerçekleşmemesi için birlikte çalışmaya başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Harari, pandeminin getirdiği bir sonraki adımın tıbbi verilerimizin bizden alınmasını kolaylaştıracağını ve daha olası hale getireceğini iddia etti.

DNA VERİLERİ TOPLANIYOR MU?

Harari, yüz, parmak izi hatta DNA gibi biyometrik verilerin önümüzdeki yıllarda şirketler veya devletler tarafından toplanabileceğini savundu.

CNN International'dan Anderson Cooper'a konuşan tarihçi şu ifadeleri kullandı;

'Algoritma bize hangi filmi izleyip hangi ürünü almamız gerektiğini söylüyor. Sonunda 10, 20 veya 30 yıl içinde bu tür algoritmalar size üniversitede ne okuyacağınızı, nerede çalışacağınızı, kiminle evleneceğinizi ve hatta kime oy vereceğinizi de söyleyebilir.'

Harari, en çok veriyi kontrol eden ülke ve şirketlerin gelecekte dünyayı kontrol edeceğini savundu.