Gazete Vatan Logo

Hangi bulut depolama hizmeti size daha uygun?

Google Drive mı, OneDrive mı yoksa Dropbox mı? Hangi bulut depolama hizmeti size daha uygun?

Hangi bulut depolama hizmeti size daha uygun?

Bulut depolama hizmetleri artık bir gereksinim haline geldi. Hangisinin daha iyi olduğu konusunda ise herkesin bir fikri var. Peki hangi depolama ve dosya eşitleme hizmeti gerçekten daha iyi, size daha uygun? Yazımızı okuduktan sonra kafanızdaki soru işaretleri ortadan kalkacak ve daha kolay karar verebileceksiniz.

Depolama planları

Popüler depolama hizmetlerinden Google Drive, Dropbox ve OneDrive'ın üçünün de ücretsiz seçenekleri bulunuyor.

Google Drive: 15GB ücretsiz depolama alanı (Gmail dahil).

Dropbox: 2GB ücretsiz depolama.

Microsoft OneDrive: 5GB ücretsiz depolama.

Dropbox'un ücretsiz alanı 2GB olsa da bir başkasının hizmete kaydolmasını sağlayarak ek 500MB kazanabilir, sosyal ağlarınızı Dropbox'a bağlayarak her biri için 125MB kazanabilirsiniz. Bununla birlikte kendinizi çok zorlamayın, çünkü ücretsiz hesapta en fazla 16GB'a kadar yükselebiliyorsunuz.

Fiyatlandırma

Ücretsiz depolama seçeneği size yetmiyorsa, üç hizmetin de daha fazla alan sunan ücretli üyelikleri bulunuyor.

Google Drive: 100GB için ayda 2 dolar, 1TB için ayda 10 dolar, 10TB için ayda 100 dolar.

Haberin Devamı

Dropbox: 1TB için ayda 10 dolar. Dropbox Business planı, kullanıcı başına 15 dolara "sınırsız" alan sunuyor (kullanıcı başına 1TB'tan başlıyor).

OneDrive: Microsoft, 50GB'lık seçeneği ayda iki dolara sunuyor. Office 365 üyesiyseniz, 1TB'lık depolama alanı üyeliğinize dahil bulunuyor (ayda 18 TL).

En zahmetsiz çözüm Google Drive olarak karşımıza çıkarken Microsoft Office'i sevenler, 1TB OneDrive depolama alanı ile gelen Office 365 üyeliklerini incelemeliler. Örneğin 1TB OneDrive'ın dahil olduğu Office 365 Bireysel üyeliği, aylık 18 TL olarak fiyatlandırılmış.

Günlük kullanım ve dosya eşitleme

Google Drive: Google Drive'a web tarayıcınız üzerinden, masaüstü uygulaması yoluyla oluşturulan bir klasörden veya mobil uygulamadan ulaşabiliyorsunuz. Oturum açıktan sonra dosyalarınızı karşıya yükleyebilir veya Google Docs, Sheets, Slides, Forms, veya Google Drawings'i kullanarak yeni dosyalar oluşturabilirsiniz.
Dropbox: Dropbox'a da herhangi bir web tarayıcısı, masaüstü uygulaması veya mobil uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz. Dosyalarınızı Dropbox klasörüne sürükleyip bıraktığınızda hepsi, otomatik olarak bulutla güncellenecek. Dosyalarınız, Google Drive'da olduğu gibi hem yerel diskinizde, hem de sunucuda depolanacak. Belirli dosyaları sadece bulutta depolamak isterseniz, karşıya yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Dropbox ayarlarından belirli klasörleri eşitleme dışında tutabilirsiniz.
Bununla birlikte Dropbox, dosya oluşturmaya izin veren uygulamalar sunmuyor. Ancak hizmet, bu açığını üçüncü parti uygulamalarla kapatıyor. Geliştiriciler, açık API sayesinde istedikleri birçok hizmeti Dropbox ile entegre hale getirebiliyorlar.
OneDrive: Microsoft'un bulut depolama hizmeti, birçok platformda çalışıyor. Diğerlerinde olduğu gibi OneDrive'ın da bir web uygulaması, masaüstü uygulaması ve mobil uygulaması bulunuyor. OneDrive Windows 8 ve Windows 10 ile birlikte geldiğinden, bu Windows sürümlerinde ek bir uygulamaya ihtiyaç duyulmuyor.
Kaynak: Chip.com.tr

Haberin Devamı