Gazete Vatan Logo

Android'i rootlamak için geçerli 5 neden!

Android'li cihazınızı root'lamak için neden arıyorsanız, işte size 5 geçerli neden!

Android'i rootlamak için geçerli 5 neden!

Android'li cihazların en iyi tarafı, neredeyse sonsuz kişiselleştirme olanakları sunmaları. Değişikliklerin birçoğunu root'suz telefonunuzda yapmanız mümkün. Ancak root'u haklı kılacak ileri düzey kişiselleştirmeler de var. İşte sadece root'lu Android sahiplerinin faydalanabileceği 5 kişiselleştirme.

1. Custom ROM: Cihazınızı kişiselleştirmenin en kapsamlı yolu, ona bir Custom ROM yüklemekten geçiyor. Custom ROM, Android işletim sisteminizi tamamen yeni bir yapıyla değiştirerek, size yeni işlevler sunabiliyor.

Custom ROM sayesinde normalde yükseltmediğiniz bir Android sürümüne geçiş yapabilir, görünümü değiştirebilir, cihazınıza yeni işlevler ekleyebilirsiniz. Örneğin CyanogenMod içerisinde bir izin yöneticisi, ekolayzır ve tema desteği bulunuyor.

Telefonunuza özel ROM'ları bulmak için forums.xda-developers.com adresine gidin ve telefonunuzu aratın.

2. Performansı kişiselleştirin: Root'lu telefonlarda özel bir kernel kullanabilir, bu sayede işlemcinin hızı gibi donanımsal parametreleri değiştirebilirsiniz. Bunun için Device Control ve Kernel Adiutor gibi ücretsiz uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kernel'de değişiklik yapmak istemiyorsanız bile donanımla ilgili ince ayarlar yapabilirsiniz. Örneğin Cf.lumen ile ekranın renk sıcaklığını, kırmızı, yeşil ve mavi değerlerini birbirinden bağımsız olarak ayarlayabilirsiniz.

Lenovo cihazlarından port edilen Dolby Atmos ile telefonunuzun hoparlöründen çıkan sesin kalitesini artırabilirsiniz.

Tek el modu ve fazlası
3. Tek el modu: Telefonunuz root'lu ise, onu "tek elle kullanım moduna" alabilirsiniz. One Hand Mode Xposed Mod (Xposed Framework'ü kullanıyor) ve One Hand Mode Enabler bu konuda size yardımcı olacak. Bu uygulamaları kullanarak arayüzü ekranın belirli bir köşesine doğru küçültebilir, baş parmağınızla yetişmesi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.
4. Parmak dostu arayüz: XDA forumlarından indirebileceğiniz LMT Launcher, pasta şeklindeki bir denetim kutusunu başparmağınızın altına koyuyor. Kutu üzerinde geri dönüş, home gibi standart düğmeler yer alıyor. Düğmeler tek dokunuşla çalışsa da, uzun dokunduğunuzda veya birden fazla kez dokunduğunuzda ne olacağını seçebiliyorsunuz. LMT Launcher'ı ayarlamak için biraz zaman harcarsanız, onu telefonunuzun arayüzünde daha hızlı dolaşmak için kullanabileceksiniz.
5. Çalışan uygulamaları göster: Uygulamalar arasında sıkça geçiş yapıyorsanız, hangilerinin arka planda çalıştığını bilmek isteyebilirsiniz. "Son uygulamalar" düğmesi Android 5.0 Lollipop'tan bu yana son kullandığınız her uygulamayı listeliyor. Recently ise listeden arka planda çalışmayan uygulamaları kaldırıyor; yani sadece çalışan uygulamaları görmenizi sağlıyor. Bu sayede sistem kaynaklarını rahatlatmak için hangisini kapatmanız gerektiğini kolayca görebiliyorsunuz.
Kaynak: Chip.com.tr

Haberin Devamı