Gazete Vatan Logo

Akıllı telefon kullanıcılarına önemli tüyolar!

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile neredeyse 7'den 70'e herkesin elinde akıllı telefon görmek mümkün. Ancak bu telefonların yoğun kullanımı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Telefonların yüzeyinde tuttuğu bakteriler birçok telefon kullanıcısının aklında soru işaretleri oluşturuyor.

TELEFONLARIN DA DÜZENLİ BAKIMA İHTİYACI VAR

"Akıllı telefonların da insanlar gibi düzenli olarak bakıma ihtiyacı vardır" diyen Mobilcadde Genel Müdür'ü Erkan Yılmaz, telefonların temizliğine özen göstererek, herhangi bir mikrop ve hastalığa karşı önlem alınabileceğini belirtti.

TELEFONDA KULLANICININ KİŞİSEL İZLERİ DE BULUNUYOR

Üniversiteden Doktor Simon Park, cep telefonlarının iletişim amacı olmasıyla birlikte kullanıcılarının kişisel izlerini de taşıdığını belirtti. Yani telefonlara yiyecek ve içecekler de bulaştırılıyor. O nedenle bu bakterilerin içerisinde gıda zehri içerenler de bulunuyor. Riski bu kadar yüksek olan cep telefonları için kolay temizlik yöntemleri yardıma koşuyor. Cep telefonu temizlik yöntemlerinden birkaçını listeleyen Mobilcadde uzmanları, cep telefonu temizliğine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

TUŞLU TELEFONLARDA DAHA FAZLA BAKTERİ VAR

Akıllı telefonların tuşlu olan modelleri, dokunmatik türlere göre içerisinde daha fazla bakteri barındırıyor. O nedenle tuşu bir telefon kullanıyorsanız, ortalama 3 ayda bir, tuşlarını açarak kulak çöpü ile temizlemelisiniz. Eğer telefonunuzun tuş bölmesini açamıyorsanız, kullanılmamış bir diş fırçası ile arada kalan mikropları temizleyebilirsiniz.

EKRAN TEMİZLİĞİ SPREY İLE OLMALI

Akıllı telefonunuzun ekranı ve arka kasasınız temizlemek için ekran temizleyici spreyler kullanmalısınız. Islak mendillerin telefona zarar verdiğini ve çizik oluşmasına sebep olduğunu bilmenizde fayda var. Telefonunuz için bu tür özel spreyler her zaman daha güvenli olacaktır.

EKRAN KORUYUCU FİLM KULLANIN

Ekran koruyucu filmler, telefon ekranını çiziklerden koruma amacıyla kullanılıyor. Bu amaç dışında telefonu her türlü bakteri ve tozdan koruması da ekran filminin hünerleri arasında yer alıyor. Maksimum 3 ayda bir ekran filminizi değiştirmeniz, cihazınızdaki mikropların azalmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

TELEFON KILIFI KALKAN GÖREVİ ÜSTLENİYOR

Telefon kılıfları, cep telefonunuzu darbeye karşı korurken bakteri ve mikroplar ile de arada kalkan görevi görüyor. Telefon kılıfı kullanmak mikropların oluşumunu azaltarak daha temiz bir telefona sahip olmanızı sağlayacak. Telefon kılıfını da belirli dönemlerde temizlemeniz iyi olacaktır.

TELEFONUNUZU HERKESE VERMEYİN

Bildiğiniz gibi hastalık ve virüslerin en kolay yayılma yolu insandan insana geçiştir. Şahsınıza ait telefonu birden fazla kişi kullanıyor ise, mikropların artma ve bir takım hastalıkların size geçme olasılığı daha yüksek oluyor.

KULAKLIK MİKROP BULAŞMASINI AZALTIYOR

Telefonunuzun hoparlör bölgesinde bulunan bakteriler, kulağınızda herhangi bir enfeksiyona neden olabilir. Bu mikroplardan korunmak için telefon görüşmelerinizi kulaklık aracılığı ile yapmanızı öneririz.