Burcunuz hangi hastalığa daha çok meyilli?
Burçlara göre hastalıklar nelerdir, hangi burçlarda hangi hastalıklar görülür?
Modern tıp ve bütünsel tıp tekniklerini bir arada kullanarak pek çok hastasını iyileştiren, pek çok kadını zayıflatan ve teknikleriyle giderek isminden söz ettiren Dr. Gönül Ateşsaçan sırrını Aktüel Dergisi'ne açıkladı:
“Hastalığı değil hastayı tedavi ediyorum. Fiziksel, ruhsal ve duygusal eksikler insanları hasta eder. Kanserin de, guatrın da, şeker hastalığının da sebebi bu eksiklerde gizlidir. Tedavi ederken hastaların bedenlerindeki eksik frekansları bulup, onların yerine yeni frekanslar gönderiyorum.” Dr. Ateşsaçan'ın burçlara göre hastalık ve beslenme teşhisleri:
KOÇ: Baş bölgesi ile ilgili hastalık ve kazaları sık yaşar. Göz problemleri olabilir. Baskı altında kalırsa depresyona hızla eğilim gösterir. Enfeksiyon ve ateş şikâyetleri sık olur. Ginseng günlük zihinsel aktiviteler için faydalıdır. Günde bir tatlı kaşığı bal kullanılmalı. Susam ve ayçiçeği yağı günde toplam bir yemek kaşığı alınmalı.
BOĞA: Boyun, tiroid, ses telleri, beyin, orta kulak sorunları yaşamaya yatkındırlar. Sıklıkla bademcikleri şişer. Kalp ritmine dikkat etmeleri gerekir. Yoga-meditasyonun yanı sıra; su teresi, brokoli, mantar, ıspanak tüketmeleri önemlidir.
İKİZLER: Süt ve süt ürünleri solunum sisteminde çok fazla mukusa neden olur. Bu nedenle nefes egzersizi özelikle önemlidir. Uyku düzeni için bergamot almalıdırlar. Keten tohumu ve lavanta hep hayatlarında olmalıdır. Ve her gün bol sebze-meyve tüketmelidirler. Yürüyüş ve mutlaka dansla ilgilenmelerini öneriliyor.
YENGEÇ: Vücutları su tutmaya ve şişkinliğe meyillidir. Mide ve nefes şikâyetleri olabilir. Ödem olmasına karşı yaban mersini önerilir. Yumurta beyazı, çavdar unu, meyve ve bol yeşil sebze tüketmeleri gerekir.
ASLAN: Kilo almaya yatkındırlar. Yağlı gıdalardan uzak durmalıdırlar. Güneş ışığı çok yararlıdır. Safran, hardal, ceviz, karabiber, tarçın, karahindiba önerilir. Tam buğday ekmeği, elma, yulaf, arpa, çavdar, marul, lahana, salatalık, ceviz ve balık tüketmeleri gerekir.
BAŞAK: İnsülin seviyesine ve sindirim sistemine dikkat edilmeli. Kan şekeri düşüklüğüne, diyabete yatkındır. Çabuk sinirlenir ve bağırsak sisteminde bozukluk oluşabilir. Şekerli meyvelerden uzak durulmalı; melisa, kimyon, çemen tüketmelidirler.
TERAZİ: Rafine olmayan gıdalar önerilir. Kalori hesabıyla diyet yapmalıdır. Renkli olan tüm meyve ve sebzeler tüketilmelidir.
AKREP: Her gün mutlaka kas yapıcı egzersiz önerilir. Yüksek protein, düşük karbonhidrat bir diyetle beslenmelidir. Bol sıvı alınmalı ve bakliyat, meyve, sebze tüketilmelidir.
YAY: Karaciğer fonksiyonlarını artırmak için toksinler vücuttan atılmalı ve açık hava sporları yapılmalıdır. Kuşkonmaz, salatalık, adaçayı, muskat ve karanfil önerilir.
OĞLAK: Vücut su tutmaya ve şişkinliğe meyillidir. Ödem olmasına karşı yaban mersini önerilir. Süt ürünleri, turunçgiller, fındık, buğday kepeği, yeşil lifli sebzeler ve balık tüketilmelidir.
KOVA: Sinirli ve gergin olurlar. Kemik ağrısı yaşarlar. Ispanak, salatalık, mercimek, kestane, havuç, lahana, elma, çilek tüketilmelidir. Karahindiba, kedi otu, hodan, ısırgan, biberiye ve kimyon ile açık hava sporları önerilir.
BALIK: Bağışıklık sistemine dikkat etmelidir. Düşük karbonhidrat almalı, deniz ürünleri ve bol yeşil sebze özellikle tüketmelidir. Akupunktur ve masajdan çok fayda görür. Su sporları özellikle önerilir.