Gazete Vatan Logo

Yedi Tepe Nova Roma!

İstanbul'un bir diğer adı Nova Roma olarak tarihte geçer…

Akdeniz'in doğusunda bulunan – o tarihteki ismi ile Byzantion olarak anılan İstanbul, birinci Constantin tarafından 330 senesinde tekrardan inşa edilmeye başlandı. Birinci Constantin yeniden yaratacağı Şehri, Roma nın bir benzeri eşi olması için İmparatorluğun dört bir yanından gök bilimciler ve şehir planlamacıları davet etti.

İki şehrin birbirine benzerliğinden dolayı halk arasında şehir NOVA ROMA (yeni ROMA) olarak adlandırıldı. En çok benzer noktalarından bir kaçı ise her iki şehrin ortasından bir derenin geçmesi (Haliç/Tiber), Hipodrom olması ve 7 Tepe üzerine kurulması.

Nova Roma 7 Tepe üzerine kurulması coğrafi anlamda uygun olmasa da. I. Constantin için – bir çok inançta olduğu gibi, 7 sayısı kutsaldı ve Nova Roma da eski Roma gibi 7 tepe üzerine kurulmak zorundaydı.

İstanbul'u başka gözle görmek istiyorsanız www.inhores.com

Tepelerin bulunduğu yerler

Lycos deresi birinci ve ikinci tepeyi üçüncü tepeden ayırır. Üçüncü tepe şehrin Güney kısmı Kara Surları, Marmara Denizi ve Lycos deresi ile sınırlandırılmıştır. Anlamsal olarak 7inci Tepe coğrafik olarak üçüncü Tepeye tekabül eder.

Haberin Devamı

İstanbul'u başka gözle görmek istiyorsanız www.inhores.com

Topografik harita değerlendirilirse, şehirde coğrafi olarak 3 tepe bulunmaktadır. Bu Tepe noktaları şehrin üç köşesinde yer alır.
Birinci ve ikinci Tepe Haliç e ön yüz oluşturur, üçüncü Marmara Denizine, Yeni Kapı Limanına dönüktür.

İstanbul'u başka gözle görmek istiyorsanız www.inhores.com