Gazete Vatan Logo

X-Men: Başka bir yol bulabiliriz

X-Men serisi insan üstü güçlere sahip olan mutantların genellikle ‘homo sapiens’ ve birbirleriyle çatışmalarından kaynaklı destanını anlatır. Akıl okuyan, metali eritip bükebilen, istediği insanın kılığına girebilen mutantların süper güçleri bizde hayranlık uyandırsa da, seriye asıl derinliğini kazandıran bize bizi hatırlatan mutantların zaaflarının yarattığı trajik durumlardır. Nihayetinde her azınlık üyesinin yaşadığı acıları çeker bir mutant. Toplumların içindeki farklı olana karşı duyduğu önyargı, nefret ve dışlamanın mağduriyetini yaşar, kendini bir türlü ‘çoğunluğa’ anlatamaz. ‘X Men: Geçmiş Günler Gelecek’ mutantların süre giden mağduriyetine yeni bir boyut getiriyor. Hikayemiz

X-Men çetesinin şefi Charles’ın başını çektiği grubun gelecekte gerçekleşen karamsar bir toplantısı ile başlar. Belirsiz bu zamanda X-Men çetesi büyük bir soykırımdan geriye kalan bir avuç mutant olarak Çin’e sığınmış, yeni düşman saldırısına karşı savunmasız bir şekilde beklemektedir. Mutantların türünün tamamen tükenmesi an meselesidir. Tek çözüm vardır, geçmişe gidip 70’li yıllarda mutantlara karşı geliştirilen yok edici robotların üretimini durdurmak. Daha da önemlisi insanlığa mutantların aslında kötü niyetli olmadığını, onları yok etmeye çalışmadıklarına ikna etmek.

Kendisiyle mücadelesi ilgi çekici

X -Men daha derin sorularda saklı: Geçmiş karmalarımız kaderimizi tamamen belirler mi? Gelecekte kim olacağımızı değiştirebilir miyiz? Şahsen hiçbir zaman bir X- Men fanatiği olmasam da serinin içinde en beğendim filmin bu olmasının da nedeni bu. İnsanın en büyük ve ilgi çekici mücadelesi kendisiyle olandır. X-Men bu özmücadele hikayesinin hakkını veriyor.

İnsanı koltuğuna mıhlayan iki sahneye değinmeliyim. Çetenin Pentagon’dan kaçırmaya çalıştıkları Erik’e karşı kurşun yağmuruna uğradıkları anda havada donmuş kurşunların arasından dans ederek geçtikleri sahne hem matrak, hem de eğlenceliydi. İkinci olarak Charles’in Raven’i durdurmaya çalışırken havalimanındaki insanların kafalarına girip, Raven’a o insanların ağzından durması için telkinde bulunduğu sahnede ensemden aşağıya ürperdim.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek

AKSİYON imdb: 9.1

(X-Men: Days of Future Past) Y: Bryan Singer O: Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Evan Peters, Ellen Page, Halle Berry, James McAvoy, Ian McKellen, Patrick Stewart Yapım: 2014 ABD

Diğer filmler

Aşk, Tutku, Dedikodu

(Les Gazelles–The Chicks)

Y: Mona Achache O: Camille Chamoux, Audrey Fleurot, Anne Brochet Yapım: 2013 Fransa

KOMEDİ imdb: 5.6

Zayıflığın Esareti

(Abuse of Weakness)

Y: Catherine Breillat O: Isabelle Huppert, Kool Shen, Laurence Ursino Yapım: 2013 Fransa

DRAM imdb: 6.0

Şeker Portakalı

(My Sweet Orange Tree)

Y: Marcos Bernstein O: Joao Guilherme Avila, José de Abreu Yapım: 2012 Brezilya

DUYGUSAL imdb: 6.8

Tinker Bell ve Korsan Peri

(Tinker Bell: The Pirate Fairy)

Y: Peggy Holmes SES: Mae Whitman, Tom Hiddleston Yapım: 2014 ABD

ANİMASYON imdb: 6.7

Haberin Devamı