Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin en komik üç adamıyla oynadı!

G.O.R.A'da Cem Yılmaz, Vizontele Tuuba'da Yılmaz Erdoğan'la rol aldıktan sonra şimdi de "Karım ve Annem" dizisi için Beyaz'la yan yana İdil Fırat

Kanal D'nin yeni dizisi "Karım ve Annen"de Beyazıt Öztürk'ün eşi "Sibel" rolünde İdil Fırat. Gelin -kaynana çekişmesinin ele alındığı dizide bugüne kadar oynadığı güçlü kadın rolünün dışında, komik bir kadını canlandırıyor.

İnce, uzun boylu, Avrupai biri. Belki de bu yüzden şehirli, okumuş kadın rolleri onunla sık buluşuyor. Duru bir teni, pırıldayan gözleri, "kızılşınlığı" ve çilleri bir yana, sert bakışları dikkat çekiyor. Batılı tarzı ise üzerine giydiği bir elbise değil; annesi Alman.

O kadar güçlü değilim
* İzmir-Ankara arasında mekik dokuyarak geçmiş hayatınız, sonra İstanbul...
Babam inşaat mühendisiydi. Lise ve üniversiteyi İzmir'de okudum, öncesinde Ankara'daydım. Üniversiteden sonra Ankara Sanat Tiyatrosuna girdim, sonra da İstanbul.

* İstanbul ürküttü mü sizi?
Zor günler geçirdim. Yol yordam bilmiyordum, tanıdığım çok az kişi vardı. Zaman geçti, alıştım. O sırada "Atları da Vururlar" müzikali hazırlanıyordu. Okan Bayülgen, Fikret Kuşkan'la çalıştım ama müzikal tutmadı.

* Deli Yürek, Zerda gibi dizilerde hep güçlü kadındınız. Bu roller mi sizi buluyor?
Biraz öyle. Deli Yürek sayesinde tanındım.

* Peki siz güçlü bir kadın mısınız?
O kadar değil. Zaten yalnızca güçlü kadın rolleri oynamak istemiyorum. Bir oyuncu için bu kötüdür. Neyse ki son dizim "Karım ve Annem" bir komedi. Orada da okumuş bir kadınım ama aynı zamanda komiğim.

* G.O.R.A'da rol aldınız. Orada sizi uzaylı bir kadın olarak izleyeceğiz...
Mula rolünde. G.O.R.A, gülmemek için es verilen bir film oldu. Çekerken çok eğlendik.

Cem Yılmaz motive etti
* G.O.R.A'da Cem Yılmaz, Vizontele Tuuba'da Yılmaz Erdoğan ve şimdi Beyaz'la oynuyorsunuz. Türkiye'nin en komik adamları...
Evet. Cem Yılmaz tüm ekibi çok iyi motive etti. Zeki, çalışması çok güzel bir insan.

* Ya Yılmaz Erdoğan?
Kafanızda en ufak bir soru işareti bırakmayan bir yönetmen.

* Tarık Akan'ın eşi rolündesiniz filmde, yaşınız çok büyümüş olmadı mı?
Antalya'da G.O.RA'yı çekerken BKM oyuncuları turneye geldi. Tesadüfen Yılmaz Erdoğan'la görüştüm. Vizontele Tuuba'da Tarık Akan'ın eşi rolünü teklif etti. Makyajla yaşlandım, Tuba Ünsal kızım oldu.

Beyaz pozitif enerjili
* Beyaz'la çalışmak nasıl?
Beyazıt sete geldiği anda etrafa pozitif enerji veriyor. Aynı zamanda da eğlenceli. Çekimlerde gülmemek için çok zorlanıyorum.

* Siz kendinizi nasıl rahatlatıyorsunuz?
İstanbul'a geldiğimden beri Moda'da oturuyorum. Denizi seyretmek beni rahatlatıyor. Bir ara balık tutuyordum ama sonra baktım tuttuğum balıklara kıyamıyorum. Öldüren tarafta olmak istemediğimi anladım. Artık kendimi fotoğraf çekerek meşgul ediyorum.

Tarık Akan beni çok heyecanlandırdı
İdil Fırat'ın filmografisinde G.O.R.A., Vizontele Tuuba öne çıksa da daha önce "Kolay Para" ve Tarık Akan'la "Gülüm"de de rol almıştı. "O filmde Tarık Akan'ın karşısına çıktığımda çok heyecanlanmıştım. Çocukluğumun idolüydü ve ilk çekimim Tarık Akan'laydı. O çok iyi bir oyuncu ve çok öğretici" diyor Fırat. Onu, son olarak yine Vizontele Tuuba'da, Tarık Akan'ın eşi Aysel Serikli rolünde izledik Vizontele Tuuba'da annesi rolünde izlediğimiz Zerrin Ersümer ise "Karım ve Annem" dizisinde İdil Fırat'ın kayınvalidesi olmuş.

Haberin Devamı