Gazete Vatan Logo

'Sonu mutlu biten bir umut hikayesi'

'Sonu mutlu biten bir umut hikayesi'

EKİN GÜCÜK / egucuk@gmail.com

Bu hafta vizyona giren Olur Olur filminin senaryo yazarı ve
oyuncusu Alper Kul ile Ayça Varlıer, izleyiciye bol bol gülmeyi vadediyor. Kendi bildiği doğrulardan ayırılmadan mutlu sona ulaşan bir eczacı çırağını canlandıran Kul, filmde günlük hayatta karşılaştığımız problemlerin biraz mizahla çözüldüğünü belirtiyor.

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Olur Olur, bal gibi olur

Alper Kul ile Ali Kobanbay’ın senaryosunu yazdığı ve Kerem Çakıroğlu yönettiği ‘Olur Olur’ güldürmeyi garanti eden bir film. Bu hafta vizyona giren ve usta oyuncuların rol aldığı komedinin iki başrol oyuncusu Alper Kul ve Ayça Varlıer ile buluştuk, ‘olur mu, olmaz mı’ diye sorduk...

Oyunculuk Alper Kul’un genlerinde var. Öyle ki lise yıllarında sahneledikleri oyunlardaki rolüyle birincilikler kazanmış ve ardından Müjdat Gezen tarafından keşfedilmişti. Müjdat hocanın rahle-i tedrisatından geçen Kul ardından beyaz perdeye adım attı. Ve inanın orada da çok başarılı oldu. Bugünlerde Güldür Güldür komedi programını reyting sıralamasının üst sıralarına taşıyan en önemli faktör. Kul’un yeni projesi ‘Olur Olur’ filmi. Alper Kul ve Ali Kobanbay tarafından senaryosu kaleme alınan filmde Ayça Varlıer, Şinasi Yurtsever, Onur Buldu, Taner Ergör’ün yanı sıra geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Ciguli ile Ümit Besen, Keremcem de filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor. Kerem Çakıroğlu’nun yönettiği film güldürmeyi garanti ediyor. Alper Kul ve Ayça Varlıer ile “Olur Olur”u konuştuk...



Filmin konusundan bahseder misiniz?

Alper Kul: Eczacı çırağımız var adı Ali, çok kötü besteler yapıyor. Facebook’taki takipçi sayısı 8 olan bir müzik sitesi var. Eczacı çıraklığı yapıyor. Ayça’nın oynadığı Azra karakterine çocukluktan beri platonik aşık. Günün birinde Azra eczaneye geliyor. Ali altüst oluyor. Kendini Azra’ya beğendirmek için türlü hallere düşüyor. Bir hayat koçuna gidiyor. Onlar Ali’yi daha sosyal ve Azra’nın gözüne girebilecek daha albenili bir adam haline getiriyor. Aslında hayatı altüst oluyor ama film mutlu bitiyor.

Filmin sosyal mesajı nedir?

Alper Kul: Eğer insan azim ederse, kendi bildiği doğrulardan ayrılmaz ise, kendisi olursa mutlaka mutlu sona ulaşacağını anlatan bir umut hikayesi.

Ayça Varlıer: Çünkü komedi filmi bu, sanatsal bir durum beklememek lazım. Hem umut hem de değişim hikayesi bu.



KOMEDİ ALANINDA ORTAK KÜMEDE BİRLEŞTİK

Çekimler nasıl geçti?

Alper Kul: Çekimler, dört hafta sürdü. Zaten sürekli birlikte vakit geçiren arkadaşlar çevresinden olduğu için, kendimize çalışırken eğlence ortamları yarattık.

Filme ‘Olur Olur’ ismini koymak nereden aklınıza geldi?

Alper Kul: Filmin sözü aslında kendin ol. Amaca ulaşmak için, kendinden yola çıkman, özünü kaybetmemen gerekir. Bu duruşta, şu olur mu bu olur mu derken ‘Olur Olur’ oldu.

Ayça Varlıer: Olur Olur filmine girdikten sonra telefon konuşmaları oluyor, prova yapıyoruz. İnsan kendini sürekli olur olur derken yakalıyor. Sonra hepimiz gülmeye başlıyoruz. Alper bu daha çok olacak dedi ve algıda seçicilik bir durumu oldu. Bu işin büyüsü belki de başlığında saklı.

22 tane de bestenizi seslendirmişsiniz. Ata Demirer gibi albüm yakın mı?

Alper Kul: ‘Şenyuva’ adlı dizide piyanist şantörü oynuyordum. Şenyuva da baya ilgi gördü. Talep olunca yapmaya devam ettim. Bu filmde de devam ettik. Albüm çıkarmak değil de herkesin kolay ulaşabileceği dijital ortamda bir şeyler yapmak istiyorum. Filmimizin müziklerini Aytekin Ataş yaptı. Çok mutluyum onunla tanıştığım ve birlikte bu işte ismimiz yan yana yazıldığı için ve gerçekten çok saygı duyuyorum. Belki ilerde motive olursak bir yere toplayabiliriz.

BKM oyuncuları da kadroda, ortak yapım mı bu?

Yok ortak değil. Ali Kobanbay ile senaryosunu yazdığımız bir hikaye. Ali ile sürekli birlikte proje yapıyoruz. Güldür Güldür ekibindeki oyuncularda bizim kendi arkadaş çevremizden. İnsan ilk olarak kendine yakın mizah anlayışı olan insanlarla oynama hevesinde oluyor.

Aslında komedi alanında bir çok insanı birleştiren bir proje oldu. Ortak kümede birleşmiş olduk. Güldür Güldür’ün yapımcısı Necati Akpınar, başından beri çok büyük destek verdi. Zaten onun destekleri sayesinde epey yol alabildik. Ona teşekkürlerimi iletiyorum.



ROL YELPAZESİ GENİŞ OLAN BİR OYUNCUYUM

Dramlarda mı oynamayı tercih edersiniz komedi mi?

Ayça Varlıer: Ben oyuncuyum. Yelpazesi geniş olan bir oyuncuyum. Aslında drama ya da komedi diye düşünmüyorum. Dünyada da bu böyle değildir. Komedi ya da drama oyuncusu diye bir şey yoktur bence. Ne yazık ki bizim ülkemizde böyle yakıştırmalar oluyor. Bu da geçmişten gelen bir şey. O yüzden oyunculara daha çok fırsat verilmeli. Bu filmin de bana böyle bir fırsatı oldu.

Türkiye’de komedi filmi yapmak riskli mi?

Ayça Varlıer: Cesaret isteyen bir durum aslında ama kültürel bir faktörde var. Herkese hitap eden bir proje yaptığınız zaman, içinde her şey barınabiliyor. Önemli olan gerçekçi bir şekilde yansıtabilmek. Hikayeyi nasıl anlattığınız önemli.

RAHMETLİ CİGULİ DE KENDİ BENZERİNİ OYNADI

Eleştiriler var mı?

Alper Kul: Montajı biraz yorucu geçti. Farklı sesi alıyorsun, görüntüyü alıyorsun, kesiyorsun, duygu gelişimini sağlaman lazım. Bitmiş hali 150 dakika sürdü, 107 dakikaya indirmek çok zor bir iş oldu.
Eşimizle, dostumuzla, sanatçı arkadaşlarımızla paylaştık. Sevilen bir karakterimdir. Dostlarım bana yalan söylemezler. Acı söylerler. Filmle ilgili geçer not aldığımızı düşünüyorum. Çok iyi eleştiriler aldık. Salonda kahkaha oranları çok yüksekti. İlk adımda çok mutluyum..

Rahmetli Ciguli de oynadı. Vizyon haftasında da üzücü haberi aldık. Bu sizi nasıl etkiledi?

Alper Kul: Kendi benzeri olarak oynadı. Filmimizin sonunda bir ünlü benzerleri yarışması var. Ciguli gerçek hayatta ünlü benzeri olarak gizlice katılmış ve 3’ncü olmuş. Bu gerçek bir hikaye. Bizim çok sevdiğimiz bir sanatçı ve ağabey. Bize destek olmak için Bulgaristan’dan bir günlüğüne geldi. Bizi onurlandırdı. Acılıyız. Moralimiz bozuk. Allah rahmet eylesin. Galaya beklerken haberini aldık. O bizim için yıkıcı oldu.