Gazete Vatan Logo

Sheraton Çeşme şimdi de dünya turu yaptırıyor

4 farklı rotadan istediğinizi seçebilirsiniz

"Türkiye"de tatil anlayışını değiştiren adam" olarak ünlenen Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, şimdi de konuklarını dünya turuna gönderiyor. Beş yıl önce başlattığı ‘promosyon tatil’ olağanıyla Sheraton Çeşme"de kalan binlerce kişiyi çeşitli ülkelere yollayan Dilek, "jübile yapıyorum" diyerek dünya turu için otellerinde sadece bir ay konaklamanın yeterli olduğunu söylüyor.

Beş yıl önce ülkemize promosyon tatil anlayışını kazandıran bir otel Sheraton Çeşme. Yani müşteriler, hem beş yıldızlı otelde tatil keyfini yaşıyor hem de üzerine yurt dışında bir tatil daha kazanıyor. Bünyesinde Sheraton Oteli de bulunduran Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, “Bu yıl benim jübile yılım” diyor ve ekliyor "Dünya turuyla yurtdışı hediye tatil kampanyalarını bitiriyoruz. Hayalim, Hawaii içeren bir tatil vermekti. Dünya turumuzda yer alan 5 kıtadaki 15 şehir içinde Hawaii de bulunuyor. Lufthansa kampanyada bizim partnerimiz." Hediye tatilini, bir pazarlama stratejisi olarak düşünmemiz gerektiğini söyleyen Dilek, amacının otele sadece Temmuz-Ağustos aylarında değil, diğer aylarda da talebi artırmak olduğunu vurguluyor. "12 ay boyunca da belli bir otel doluluğuna ihtiyaç var" diyen Dilek, işin güzel yanının promosyonlardan daha ucuz zamanlarda da faydalanılabilmesi olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: "Yapmış olduğumuz tüm kampanyalardan hangi ayda gelirseniz gelin faydalanabiliyorsunuz. Örneğin,
Mayıs-Haziran ayındaki fiyatlarla
Temmuz-Ağustos ayındaki fiyatlar aynı değil. İsteyen Temmuz"da gelip, o zamanki daha yüksek fiyatı öder; isteyen de Mayıs"ta daha uygun fiyatı seçer."
Tabii amaç sadece talebi artırmak değil. Farkındalık yaratmak da önemli. Ve kimsenin yapamadığı birşey sunmak. "Gerçekten de yaptığımız çok zor bir iş. Bir kere çok iyi bir havayolu ile işbirliğine gitmelisiniz. Bugüne dek altı ayrı havayolu şirketiyle çalıştık. Yurt dışındaki konaklamalarda ise bütçenize göre partnerler bulmanız lazım. Bizim ilk çıkış noktamız Starwood"tu... Her sektörde rekabet var. Herkes farklı şeyler yapmaya çalışıyor ama bizim yaptığımız kampanyayı dünyada kimse kopya edemedi. Özellikle Türkiye"de birisi birşey yapsa hemen arkası gelir; bizi taklit etmek için de girişimler yapıldı” diyen Dilek, bunu kimsenin başaramadığını belirtiyor.

4 farklı rotadan istediğinizi seçebilirsiniz

Peki dünya turu yapabilmek için neler gerekiyor? Sheraton Çeşme"de 2 yıl içinde 1 ay konaklamanız yeterli. Bunu 15 günlük iki paket halinde de yapabilirsiniz. Yani gidin bu yaz 15 gün kalın, gelecek yaz da kalın ve arada da 20 günlük dünya turu yapın... Toplam maliyeti iki kişi için 30 bin TL. Oysa normal şartlarda Sheraton"ın suitinde bir ay konaklama bedeli 60 bin TL. Dünya turu bileti ise almaya kalkarsanız iki kişi için 20 bin TL. Hesap ortada anlayacağınız...
Dünya turuna çıkmaya karar verdiğinizde otel ve havayolu rezervasyonunu ister siz, isterseniz Sheraton yetkilileri yapıyor. Konaklamalara kahvaltı dahil. Toplam 4 farklı rota var. Londra’dan New York’a, Tokyo’dan Miami’ye bir çok farklı şehire gidilebilecek. 14 gece dünyanın pek çok noktasına yayılmış 3 bin Marriott Oteli’nden birinde konaklayacak misafirler Miami’den Bahamalar’a uzanan 4 gece 5 günlük cruise yolculuğunu da ücretsiz yapıyor. "Hayalinizdekidunyaturu.com" adlı web sitesinden rota içeriklerine bakabiliyorsunuz. Cezbedici bir diğer nokta ise, varolan rotayı değiştirebilmeniz. "Hayır ben orayı görmüştüm, onu çıkarıp şurayı dahil edelim" diyebilmeniz. Tek şart, dünya turun için var olan 39 bin mil kısıtlamasını aşmamanız.
Kulağa hayal gibi gelen bu sözlerle ilgili Dilek "Hayallerinizi ertelemeyin" diyor.
Verdiği hediyeyi görmek adına ailesiyle sömestrde dünya turuna çıkan Dilek, "Her yerde 2 gece konakladık. İlk olarak İstanbul"dan New York"a geçtik. Orada kar vardı. Sonra San Francisco"ya gittik ve ilk gün şehir turu yaptık. Kısa zamanda o bölgeyi tanımak için şehir turu organize etmenizi tavsiye ederim. Sonra Hawaii"ye geçtik. Yazdı ve denize girdik. Sonraki durağımız Yeni Zelanda oldu. Sidney"den de Bali"ye geçtik. Bali"de hiçbir şey yapmadık ve dinlenerek yazı yaşadık. Ardından gittiğimiz Tokyo"da ise tekrar kışı yaşadık. Geçirdiğimiz 16 günde 4 ayrı mevsim yaşamış olduk" diyor.

Seyahatlerde misafirlerimize sigorta, havaalanı transferi ve şehir turu imkanı...

Bu kadar büyük bir işin arkasında kaç kişilik bir ekip var diye sorduğum İskender Dilek, "Bunlar benim birebir ilişkilerim, görüşmelerim, beşeri ilişkilerim, satın almalarım sayesinde oldu. Sürekli birilerini ikna etmeye çalıştım; oteller, havayolları... Tek bir kişinin icraatı bu! İkinci kişi yok" diyor... İlk yaptıkları kampanyanın Alitalia Havayolları"yla 2 gece 3 gün Roma olduğunu belirten Dilek, o zamanlar havaalanı transferi ve şehir turu vermemiş. Oysa şu andaki kampanyalarda (Paris, Amsterdam, Nice) havaalanı transferi ve şehir turu da dahil. Dilek şöyle diyor: "İlk kampanya yaptığımızda sonraki yılı planlamamıştık. Ama baktık ki inanılmaz bir ilgi var; herkes çok memnun. Böylece devam kararı aldık. Dünya turuna da geçen yıl Los Angeles"ta karar verdik... Hep kendimizi zorlayarak erişilmesi zor işler yapalım istedik. Her geçen yıl kendimizi daha da geliştirdik; misafire ekstra hizmet verdik. Son 2 yıldır işin içine seyahat sigortasını da dahil ettik." Dilek, geçen 5 yıl içinde tam 5 bin 450 müşterisini New York, Roma, Milano, Prag, Zürih, Amsterdam, Salzburg, Paris, Dubai, Los Angeles ve Las Vegas"a götürmüş. Önümüzdeki yıl beklenen bin kişi ile birlikte bu promosyonlardan faydalanan kişi sayısı toplam 6 bin 500"ü bulacak.
Dilek"e otele olan talep ne kadar arttı diye sorduğumda şöyle diyor, "Görünen bir talep artışı var ama net rakam vermek çok zor. Çünkü promosyonun dolaylı ve dolaysız katma değeri var. Örneğin, misafire bunu sunarken öyle bir hayranlık uyandıran tablo çiziyoruz ki, görenler kampanyaya gelemeseler bile otele gelmeyi arzu ediyorlar." Sheraton Çeşme"de fırsatlar sadece dünya turuyla sınırlı değil. Pegasus"la "5 gece kal 3 gece öde" kampanyası ya da 31 Mart"a kadar Lufthansa ile bir hafta kalanlara sunulan 2 gece 3 gün Paris seyahati diğer alternatifler. Ayrıca evlilik, doğumgünü ve yıldönümü gibi özel günlerinizde "2 kişi kal tek kişi öde" imkanı da var.

Partnerlerimiz, dünyanın önde gelen markaları

Lufthansa ile yapılacak seyahatlerde kullanılan A380 Airbus... Marriot Otelleri ve Royal Caribbean ise dünyaca ünlü diğer partnerlerimiz.

Haberin Devamı