Sertleşme düşmanlarını tanıyor musunuz?
Dünya genelinde neredeyse 200 milyon erkeğin sertleşme sorunu yaşadığı ve bu rakamın 2025 yılına kadar 322 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Erkekler için bunu itiraf etmek güç olsa da kırk yaşın üzerindeki on erkekten yedisi bir şekilde sertleşme sorununu yaşıyor! Yani seks performansında sıkıntı yaşayan erkeklerin sayısı zannedildiğinin kat ve kat üzerinde! Bu pazar yazımızda erkeklerin en büyük cinsel kabusuna karşı sizi hazırlıyoruz. Sertleşme düşmanlarını tanıyıp, onlarla erken yaşlardan itibaren mücadele ederseniz uzun yıllar cinsel yönden güçlü ve performanslı kalabilirsiniz.
Yarısından fazlasında sorun fizikseldir
Sertleşme sorunu olan erkeklerin yarısından fazlasında sorun psikolojik değil fizikseldir! Oysa pek çok erkek problemin günlük strese, kafa yoğunluğuna, gerginliği bağlı olduğunu düşünüp uzun süre sorunun kendiliğinden geçeceğini ümit eder.
Maalesef sertleşme sorunu çoğu vakada anatomik problemlere, penis damar ve sinirlerinde yetmezliğe, hormon eksikliğine bağlı gelişir.
Kullanılan bazı ilaçlar, hastalıklar, yaşam tarzı yanlışları da sertleşmeyi bozabilir.
RİSKLERİNİZİ TANIYIN
Damar sorunları: Penise giden damarlar yüksek kolesterol-tansiyon veya sigara nedeniyle daraldığında sertleşme sorunu gelişiyor.
Şeker hastalığı: Şeker hastalığı olan erkeklerin yüzde 50-70’inde sertleşme sorunu görülüyor. Yani şeker hastaları tam 3 kat daha fazla risk altında.
Kilo fazlalığı: Aşırı kilo hem libidoyu yöneten testosteronu düşürüyor hem de sertleşmeyi bozuyor.
Hormonsal dengesizlik: Testosteron eksikliği sertleşme sorununa yol açmakla kalmayıp sertleşme ilaçlarının da işe yaramamasına neden oluyor. Tiroit, prolaktin gibi hormonları kontrol ettirilmeli.
İlaçlar: Birçok tansiyon, kolesterol, kalp, ülser ilacı, bazı idrar söktürücüler, uyarıcı ya da uyutucu ilaçlar, hormonlar, antidepresanlar sertleşme sorununa yol açabiliyor.
Sinirsel nedenler: Multiple skleroz, parkinson, inme gibi sorunlarda işlevi bozuyor.
Penis eğriliği: Penis eğrilikleri veya travmalarda sertlik azalıyor, bazen ağrılı sertleşme oluşuyor.
Sigara: Günde 1 paketin üzerinde sigara içen erkeklerde sertleşme sorunu riski neredeyse yüzde 50 artıyor.
Aşırı alkol: Alkolün afrodizyak olduğu düşünülse de aksi etki gösterebiliyor.
Uyuşturucular: Esrar, kokain gibi maddelerin olumsuz etkisi var.
Yoğun Stres: Stres hormonları olarak bilinen kortisol ve adrenalin hormonları ve sertleşme sağlayan maddeleri düşürüyor.
Depresyon: Depresyonun kendisi de depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar da seks gücünü azaltabiliyor.
Performans endişesi: Bu korku tek başına bile sertleşmeyi bozabiliyor.
Sertleşme sorunu yaşıyor musunuz?
Sertleşme sorunu birden fazla şekilde gelişebilir. Eğer;
- Cinsel birleşme için yeterli sertleşme sağlayamıyorsanız,
- Penisteki sertliği sağlasanız da ilişki boyunca sürdüremiyorsanız,
- Sertleşme kalitesinde eskisine oranla azalma varsa...
Sertliği devam ettirememe korkunuz oluştuysa sertleşme fonksiyonlarınızda ciddi bir sorun var demektir.
SİZE ÖZEL TANI VE TEDAVİ
Sertleşme problemi her erkeğin başına gelebilir. Ancak sertleşme sorunu 1-2 ayı aşkın devam ediyorsa mutlaka bir uzmandan yardım alın.
Herkese aynı ilaç, aynı şekilde, aynı dozda verilmiyor. Bazen farklı ilaçlar, hormonlar, enjeksiyonlar kullanılıyor. Gerekiyorsa penis şekil ve hacminde değişim yaratılıyor. Penis protezlere ihtiyaç duyulabiliyor. Ek olarak penis gençleştirici, canlandırıcı, damar ve sinirlerini oluşturucu tedavi protokolleri uygulanıyor.