İçimde Şoför Nebahat ruhu var
TV ve gösteri dünyasında yıllarca emek veren, geçtiğimiz yıl tiyatrosunu açan Çiğdem Tunç sahnede “Şoför Nebahat” karakterini canlandırıyor.
Sezer Sezin, Fatma Girik gibi pek çok efsaneden sonra siz neler kattınız bu karaktere?
Kendi ismimi taşıyan tiyatromuzun üçüncü oyunu “Şoför Nebahat”. Devamlı bana uygun olan karakterleri düşünürdüm boş zamanlarımda. Resmen özel dikilmiş bir kıyafet gibiydi bu. Karakteri oynayan efsane isimleri taklit de etmek istemedim. Yazarımız özgün bir metin yazdı, Yeşilçam’ın da ruhunu korumak istedik.
Erkeklere karşı da bir direniş sembolü aslında Şoför Nebahat değil mi?
Kadın olarak erkekler dünyasında mücadele eden, direnen bir karakter. Benim içimde de Şoför Nebahat ruhu var, kişiliğim birazcık dominant.
Günümüzde böyle bir karakter daha çıkar mı?
Bir dolmuşa, taksiye binsek, şoförü kadın ise yine ilgimizi çekerdi. Yaşananlara baktığımızda erkek dünyasına kafa tutan yeni Şoför Nebahat’ler neden çıkmasın?
Artık gençlerin önünü açmak istiyorum
Bir dönem damga vurduğunuz TV’den elinizi eteğinizi çektiniz. Neydi asıl sebebiniz?
Birikimlerimle tiyatro kurdum. Gençlerin önünü açmak istedim, umarım hepsi yıldız olur ileride. Bir de kimseden medet ummadan bana layık rolleri kendim veririm dedim.
Mehmet Ali Erbil’le ayrılmaz ikiliydiniz. Artık o eğlence programlardan eser kalmadı...
Prömiyerde en önde oturuyordu Mehmet Ali, devamlı sataştı bana. Son repliği söyleyemedim ona gülmekten. Böyle bir ikiliyiz... İyi bir format, proje gelirse TV’de tabii ki yer alırım.
Geçen yıl izdivaç programınde yaşanan evlatlık edinme olayının perde arkasında ne var?
2002’de Çocuk Esirgeme Kurumu’nu ziyaret etmiştik. Muhammed isminde kendi halinde bir çocuk gördüm. Evlatlık edinmek istedim ancak olmadı. Yıllar sonra izdivaç programında gördüm, Karşısındaki kız Muhammed’i istemiyordu. Ben de bağlanıp oğlumuza başka bir kız aday bakalım dedim. Hikayenin aslı bu.