Gazete Vatan Logo

Havada takla atan Türk kemancı

En son geçtiğimiz salı gecesi kanserli çocuklara yardım etkinliğinde sahne alan elektro keman sanatçısı Giselle Tavilson performansıyla büyülüyor.

Havada takla atan Türk kemancı

Keman çalmaya nasıl başladınız anlatabilir misiniz?

Bütün ailem müzisyen, 10 yaşındayken ailemin yönlendirmesiyle başladım.

ABD’de ekonomi okudunuz. Ama şu an keman çalıyorsunuz neden?

Kemanı hayatımdan çıkardığım bir dönem oldu, çünkü artık çocukluğumdaki hazzı vermiyordu. Wall Street’te iş kadını olma hayalleri kurdum eğitimimi de bu doğrultuda ilerlettim . Bir süre çalıştıktan sonra asıl istediğimin bu olmadığını fark ettim ve işi bıraktım. Kemana kendi ruhumu kattım ve bugün ki performanslarımı yarattım.

Çok çeşitli görsel şovlarınız değil mi?

“Oda Dans” dansçılarının bana eşlik ettiği şovlarımın yanı sıra hava da uçarak taklalar atarak keman çaldığım şovlarım var, şovlarım esnasında bütün kaygılarımdan uzaklaşıp zamanı ve benliğimi unutuyorum.

Hollywood yıldızlarına da şovunuzu sergilediniz...

Geçtiğimiz mayısta Hollywood yıldızları bu şovu izlemek için 25 bin euro ödedi. Kate Upton, Lindsay Lohan gibi isimler geldi. Ayrıca 2006’dan bu yana Monako’daki Formula 1 yarışları kapsamında Prens Albert’in aracılığıyla Demans hastalığına dikkat çekmek için bir açık artırma düzenleniyor. Ben de bu yıl şovumla, açık artırma öncesindeki defilenin açılışını yaptım.

Haberin Devamı

Havada takla atan Türk kemancı

Keman çocuklara pes etmemeyi öğretir

Keman çalmaya küçük yaşta başlamanın faydaları neler size göre?

Kayda değer bütün başarıların sebat ederek elde edildiği kanaatindeyim. Keman yeni başlayanlar için bırakma oranı en yüksek enstrüman çünkü başlangıçta düzgün bir ses bile çıkarılamıyor sıkı çalışmayla üstesinden geliniyor. Bu bağlamda keman çocuklara hayata dair gelecekte karşılaşacakları zorluklarda hemen pes etmemeyi, mücadele etmeyi öğretir.

Kadın kemancılar her zaman daha çok ilgi görüyor. Bunun sebebi nedir sizce?

Aslına bakarsanız sahne cinsiyet ayrımı yapmaz sadece spesifik olarak keman şov yapan erkek oranı kadınlara göre çok az hatta yok denebilir.

Yetenek paylaşılmalı

Yeni projelerinizden bahseder misiniz?

ALS hastalığının bilinirliğini artırmak amaçlı bir proje tasarladık. Yeteneğimi insanlarla paylaşmak, onların sesi olmak var. İnsanların meziyetlerini toplumla paylaşması gerektiğini, bunu topluma borçlu olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı