Gazete Vatan Logo

En acayip İngilizce

2013 yılında gündemin İngilizce'ye kazandırdığı 8 yeni kelime aldı. İçlerinde Türkçe'den bir kelime de var...

Twitter'ı takip edenler,"subtweet"in yükselişini fark etmiştir. Subliminal tweet'in kısaltması olarak kullanılan subtweet, birinin arkasından konuşmak, Twitter 'handle'ını kullanmadan o kişi hakkında tweet atmak anlamına geliyor.

Catfish: Bu kelime ilk kez Ocak ayında Manti Teo'nun sanal bir aşk hikayesinin kurbanı olması ile gündeme gelmişti.Bu kelime artık Facebook ya da diğer sosyal medya platformlarını kullanmayan kişiler adına hesap açıp online ilişkiler yaşayan kişiler için kullanılıyor.

Selfie: Bu kelime, Hillary Clinton'ın "Texts from Hillary" adlı blogunda, blogun yaratıcılarından birinin çektiği kendi fotoğrafı için "güzel bir selfie" yorumunu yapması ile hayatımıza girdi. Artık bir grubun kendi kendine fotoğraf çekmesi anlamına gelen 'Grelfie' ve bacakların…

Twerking: Popüler kültür, bu yılın en büyük keşfini hiç şüphe yok ki Miley Cyrus'a borçlu. Cyrus'un, Ağustos ayında düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri'nde çok ses getiren o ünlü popo sallama dansını yapması ile bu dans twerking olarak anılmaya başladı.

Cronut: New Yorklular, 2013'ü cronut yılı olarak hatırlayabilir. Dominique Ansel'in Soho'daki fırınında sattığı croissant-doughnut bileşimi ürün bu kelimeyi dünyaya kazandırdı. Sonradan taklitleri yapılmak istendiyse de Ansel'in patent alması ile mümkün olmadı.

Thanksgivukkah: Kasım ayında, Şükran Günü ile Hanukkah'ın ilk gecesi tarihte ilk kez çakıştı ve ortaya Thanskgiving ile Hanukkah kelimelerinin bileşiminden oluşan Thanksgivukkah çıktı.

Çapuling: Popüler kültür ile uluslararası olayların yolu bazen beklenmedik şekilde kesişebiliyor. Dünyanın gözü, Haziran ayında düzenlenen hükümet karşıtı Gezi protestolarına çevrilmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göstericileri 'çapulcu' diye nitelendirince protestocular…

Obamacare: İlk kez 2007 yılında, başkanlık için yarışan Obama henüz bir senatörken Mitt Romney tarafından kullanıldı. Bu yeni keşif, Obama ile 'health care'in bileşiminden oluşuyor.

Haberin Devamı