Bursa'da dönüşüm masaya yatırıldı
Alım gücü artan Bursa’da en doğru fırsat gayrimenkul yatırımcılığı
Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA Türkiye, Bursa’nın gayrimenkul alanındaki gelişimini değerlendirerek, kentsel dönüşüm ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdı.Düzenlenen seminerde açıklanan veriler gelişen ve alım gücü artan şehirde gayrimenkul yatırımın gelecek vaat ettiğini ortaya koydu.
Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketiERA Türkiye,Bahçeşehir Üniversitesi’nin desteğiyle Bursa bölgesinin gayrimenkul alanındaki gelişimini değerlendirerek kentsel dönüşüm ve yatırım fırsatlarını masaya yatırdı.“Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları Semineri” sektör profesyonellerininkatılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda gayrimenkul sektöründe en fazla hareketlilik yaşanan şehirlerin başında gelen Bursa’nın özellikle Batı yönlü gelişimine dikkat çeken ERATürkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, bu bölgede nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmetine katkı sağlayacak doğru bir yatırımın nasıl olacağı ile ilgili bilgi verdi.
Ulaşım olanaklarıyla avantaj sağlıyor
Bursa bölgesi gayrimenkul hareketliliğinin ülkemizde en fazla yaşandığı şehirlerin başında olduğuna dikkat çeken Tümen “Ulaşım olanakları olarak Helitaksi, Uçak, Budo gibi bir çok alternatife sahip şehre ek olarak İstanbul-İzmir Otoyolu ile raylı ulaşım projeleri bir çok fayda sağlayacak. Şehrin merkezi konumunu daha da güçlendirmesi ile birlikte nitelikli göçün artması ve konut ihtiyacının sürekli artması bekleniyor. Geçmişten günümüze Bursa’nın sanayi başkentlerinden birisi olması bu sanayi yapılanmasının küçük ve organize sanayi bölgeleri ile yükseliş göstermesi de şehir adına önemli. Özellikle Bursa’nın Batı yönlü gelişimini dikkatle takip etmekte ve bu bölgelerde olan nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmetine katkı sağlayacak bir yapılanmaya girmeye hedefliyoruz” dedi.
Bursa’nın 10 yıllık gayrimenkul fiyat hareketliliği hakkında dabilgi veren Kadir Tümen şunları söyledi: “Bursa’nın 10 yıllık gayrimenkul fiyat hareketliliğine baktığımızda dramatik artışlar olduğunu gözlemliyoruz. Ortalamada bir gayrimenkulün metrekare fiyatı 2004 yılında 726 TL civarında iken günümüzde bu fiyat 1.150 TL civarında. Yüzde 60’lık bir değer artışının olduğu Bursa’da alım gücünün kişisel olarak 3 kat arttığını belirtmekte fayda var.
ERA Türkiye, Bursa’da büyüme kararı aldı
FSM Bulvarı, İhsaniye, Beşevler, Ataevler yönündeki hareketlilik son yıllarda Özlüce ve Görükle’ye kadar uzanmış durumda. Ayrıca Mudanya Yolu, Bademli’de talep gören yerlerin başında geliyor. Şehir merkezi ise kentsel dönüşüm ile ilgili büyük fırsatlar vaat ediyor. Bu noktada da uzman kurum ve kişilerin bilgilerine ihtiyaç dolduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Küçük yatırımcılar arazi, özelliklede tarla yatırımlarından iyi kazançlar sağlıyor. FSM Bulvarı’nda ‘ERA Amiral’ adıyla faaliyet gösteren ofisimize ek olarak yeni ofisleri hayata geçirme kararı aldık. Başta İhsaniye, Ataevler, Özlüce, Mudanya Yolu lokasyonlarındaolmak üzere Bursa da büyümek istiyoruz”
Kentsel dönüşüm masaya yatırıldı
Hukuki ve mali Seminerde yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün hukuki mali açıdan ele alan ERA Türkiye Grup Direktörü Kerem Emin Özçelik de katılımcıların sorularını yanıtladı. Özçelik "ERA Türkiye olarak ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu' kapsamında, her türlü hak ve imkanın kat malikleri adına tüm paydaşlarla koordine edilerek, en verimli ve faydalı hizmetin sunulması amacıyla danışmanlık ekipleri oluşturduk. Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ile hukuki ve mali destek görüşmeleri, belediye ve diğer kurumlar ile olan ilişkiler, bina yapım süreci takibi, yapım sigortası, mülklerin teslim alınması, kiracıların ev taşıma ve nakliye işlemleri gibi tüm adımlarda hak sahiplerine fayda sağlayacak çözümler üretiyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili düzenleyeceğimiz çalıştaylarda konunun paydaşlarıyla düzenli olarak bir araya gelerek yüksek verimlilik ve işbirliği amaçlıyoruz" dedi.
Emlak ve gayrimenkul ilk kez ölçüldü
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Anketi’ne (TMME) göre; ilk defa 2014 yılında ölçülen ‘Emlak ve Gayrimenkul Aracı Kurumlar’ sektörü 64 puan ile TMME cetvelinde zayıf/düşük sınıfına denk gelen bir seviyede seyrediyor. Bu da Türkiye’deki emlak ve gayrimenkul aracı şirketlerini kullanan müşterilerin almış oldukları hizmetlerden memnun olmadıklarını gözler önüne seriyor.Bu da sektöre şekil verecek uzman kuruluşlara olan ihtiyacı ortaya koyuyor.