Gazete Vatan Logo

Bu hafta ne yapsak?

Bu hafta ne yapsak?

Renkli ve sürprizlerle dolu bir gece...

“Uzanın, gözlerinizi kapayın ve unutamayacağınız bir Pazar gününe daha tanık olmaya hazırlanın, çünkü Chill-Out Festival İstanbul sizlere müzikten ötesini de vaat ediyor!” mottosu ile başlayan festival doğanın kalbi Kemer Golf & Country Club’ın eşsiz atmosferi içinde, açık havada yarın başlıyor. Chill-Out Festival kapılarını saat 12.00’de açacak ve 12 saat boyunca birbirinden iddialı sahne performanslarına sahne olacak.

Bu hafta ne yapsak

Red Bull Music Academy tarafından DJ’lerin gösteri yapacağı ikinci sahnenin bulunduğu alanda misafirlere sürpriz de var. Alandaki havuz, saat 20.00’ye kadar katılımcıların kullanımına açık olacak. Ana sahnede yer alacak olan sanatçılar ise şöyle:

ANA SAHNE

13.00 Berke Yavuz
14.00 Mira
15.15 La Yegros
16.30 The Archives
17.30 Cem Salman
18.00 Ondatropica
19.00 Can Tanca & Metin Barım
19.30 Nouvelle Vague
2.:45 Can Tanca & Mehmet Garan
21.15 Tindersticks

İstanbul’un büyülü kıyılarında dev bisiklet turu

Bu hafta ne yapsak


Binlerce bisikletçinin katılımıyla düzenlenen Velonotte büyük bisiklet turu, bu gece İstanbul’da gerçekleşecek. Sultanahmet’te başlayacak 3 saatlik bisiklet turuna, her sürüş seviyesinden yerli ve yabancı bisikletliler katılarak tarihi İstanbul’u keşfedecek. Ana amacı İstanbul’un tarihi ve mimari mirasının tüm dünyadan gençlere yakından tanıtılması olan İstanbul Velonotte’de, İlber Ortaylı, David Abulafia (Cambridge University), Philip Mansel (Londra) ve Andrew Saint (English Heritage) gibi birçok tarihçi de konuşmalarıyla yer alacak.

Kastamonu günleri Feshane’de başlıyor

Feshane, bu yıl Kastamonu kültürüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bugün ve yarın Kastamonulular Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde ziyaretçiler Kastamonu yöresinin pek çok kültürünü tanıma fırsatı bulacak. Etkinliklerde yöresel Kastamonu yemekleri, konserler, sergi ve paneller ile ziyaretçiler keyifli saatler yaşayacak.
22.30 Gilles Peterson

Zihin okuyan sokak sanatçıları şehre geliyor

Bugün ve yarın Uluslararası Sokak Sanatçıları Festivali’nde, farklı ülkelerden en yetenekli sokak sanatçıları, izleyenlerin nefeslerini tutarak seyredecekleri gösterileriyle Marmara Forum ve Forum İstanbul’da olacak.
Bir tanesini bile döndürmenin zor olduğu hulahopun onlarcasını çeviren Hollandalı Lisa Lottie, Hollanda’dan Hindistan’a özel sokak sanatı gösterileriyle Ramana sokak sanatın hayatlarına büyük bir özgürlük kattığını söylüyor. Lisa sanatını ve burada yapacağı gösteriyi şöyle anlatıyor:
“7 yıllık tam zamanlı bir sirk ve sokak sanatları eğitimi gördüm. Sokak sahnede ışıklar tarafından kör olmuşken gösteri yapmaktan çok farklı. İstanbul seyircisi için esneklik gösterilerimi ve en güzel hulahop gösterileri sergileyeceğim.”
Etnik gösterilere imza atan Ramana ise: “Sokak sanatçılığı yolculuğum Hindistan’da geleneksel bir büyü okuluna eğitim için davet edilmemle başladı. İstanbul izleyicileri için, zihin okuma çalışmaları yapacağım” diyor.

Ferrari’sini Satan Bilge ilk kez Türkiye’de

Dünyanın en ünlü liderlik uzmanlarından biri olan Robin Sharma, Perşembe günü İstanbul’a geliyor. 3 saat sürecek olan seminer boyunca vizyonunu, liderlik becerilerini güçlendirmek için kullandığı stratejilerini Le Meridien Otel’de paylaşacak. 62 ülkede 5 milyonun üzerinde kişi ile çalışan, “Ferrarisini Satan Bilge” isimli tüm dünyada büyük ses getiren kitabın yazarı Robin Sharma, ‘Dünyada liderlik uzmanları’ arasında ilk 5’e girdi ve organizasyonlara yardım ederek, dünya çapında Fortune 500 şirketlerinin liderlerinin potansiyelini büyüttü. Sharma’nın liderlik üzerine olan 11 kitabı 6 milyon adet sattı; 60 ülkede ve yaklaşık olarak 70 dilde basıldı. Organizasyona kayıt olmak için www.innoverto.com/robinsharmaturkey

Tom Brangle ile oyunculuk atölyeleri

The Actors Studio’nun daimi üyesi ve eğitmeni oyuncu koçu Tom Brangle; 20-22 Mayıs ve 24-26 Mayıs tarihleri arasında ACTEDCITY’DE 3’er günlük iki ayrı atölye çalışmasıyla Türk oyuncularla tanışacak. Al Pacino, Harvey Keitel, Juliette Binoche gibi dünyaca ünlü oyuncularla birlikte çalışan oyuncu koçu Tom Brangle; gerçekleştireceği kamera önü oyunculuk atölyesinde, oyuncunun sette ve audition’da kendini rahat ve hazır hissetmesi için gerekli pratik teknikleri öğretecek. Oyuncu adayları için olduğu kadar profesyonel oyunculara da hitap eden atölye için kayıtlar sürüyor. Tel: 0212-293-0613 e-mail: info@actedcity.com

Kısmet’in geometri desenleri

“Kısmet By Milka” kare, üçgen, yuvarlak, karo ve prizma şekillerini mücevhere dönüştürüyor...
Gece ve gündüz her ortamda taşınabilen mücevherler tasarlayan Milka Karaağaçlı, geometrik şekillerden esinlenerek yarattığı “Geometrik” koleksiyonu ile sahip olduğu özgün tasarım farkını bir kez daha ortaya koyuyor. Pembe altın üzerine kullanılan siyah ve beyaz pırlantalar ile süslenen tasarımlar arasında kolye, yüzük ve bilezikler bulunuyor...

Miyako’da Uzakdoğu festivali

Bu hafta ne yapsak


Swissotel The Bosphorus’da yer alan Miyako, ay sonuna kadar Uzakdoğu yemek kültürünü farklı imzalarla keşfetmeye davet ediyor. Miyako
Lezzet Festivali için İstanbul’a gelen şefler Taeksang You ve Soon Choy Lim Uzakdoğu mutfağının en özgün tatlarını sunacak.


Haberin Devamı