Bodrum Müzik Festivali sanatseverleri coşturdu
Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu Bodrum Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları beş gün boyunca müzikseverlerle buluşturdu.
Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin 12 yıllık mirasını devralan Bodrum Müzik Festivali, 12 - 16 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’u sanatla coşturdu.
12 Ağustos akşamında açılış konserinin başrolünde çocuklar vardı. Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek, Doğuş İle Gelecek” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Turkcell Sahnesi D-Marin Turgutreis’te Alice Sara Ott, Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ile sahne aldı. Konser öncesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü’nün de kurucusu ünlü besteci Yalçın Tura’ya Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan tarafından “Onur Ödülü” takdim edildi. Konserin ikinci yarısında ise usta oyuncu Selçuk Yöntem’in anlatıcılığında Mussorgsky’nin başyapıtı “Bir Sergiden Tablolar” yer aldı.
Soprano Emma Shapplin performansıyla büyüledi
Fransız soprano Emma Shapplin, Devlet Çoksesli Korosu’nun 7 yıllık şefi Cemi’i Can Deliorman şefliğindeki dünyanın en köklü orkestralarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla birlikte Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te müzikseverlerle buluştu.
Edebiyat, gastronomi ve sinema dolu unutulmaz bir gün...
Festivalin üçüncü günü Şevket Sabancı Parkı’ndaki sabah konserinde Semplice Duo ile başladı. Günün ilk ışıklarıyla başlayan konserde Murat Erginol (Keman) ve Burak Ayrancı (Viyolonsel) esprili sahne performansları eşliğinde Barok dönem bestecilerinden Astor Piazzolla’ya doğru uzanan bir seçki sundu.
Öğle saatlerinde ise Sahne İstanbul tarafından gerçekleştirilen “Nesi Var Sesi Var” atölyesinde çocuklar klasik müzikle bir araya geldi. “Müzikli Sofralar” etkinliğinde katılımcılar, Mezzaluna’nın Şefi Fabio Brambilla ile İtalyan mutfağının ön plana çıktığı bir mönü tadımladı.
“Müzik ve Edebiyat” etkinliklerinin ilkinde, Onur Behramoğlu, modern Türk ve dünya şiirinin önde gelen isimlerini anlatmak, onları resim, roman ve müzikteki yansımalarıyla göstermek için Gümüşlük Akademisi’ndeydi. Gün batımı konserinde ise İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu yer aldı.
Kerem Görsev büyüledi
Gaia Gallery İstanbul küratörlüğündeki “Sosyal Sirk” sergisi, festival boyunca The Marmara Bodrum’un dört odasında ve bazı ortak kullanım alanlarına yayıldı. Festivalin son akşamıda ise sahnede Kerem Görsev Trio ve Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde Türkiye’nin ilk belediye orkestrası olan Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) vardı. Bodrum Kalesi’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen konserde Görsev’in November in St. Petersburg (2000) ile Therapy (2010) albümlerinden parçalar yer aldı.
Fazıl Say Beethoven yorumuyla etkiledi
Festivalin dördüncü akşamında Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say müzikseverlerle buluştu. Valery Platonov şefliğindeki Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Alman romantik bestecisi J. Brahms’ın 2. No.’lu Senfonisi’ni seslendirdi. Konserin ikinci yarısında ise Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumladı. Konser bitiminde coşkulu alkışlar üzerine usta isim “İstanbul’da Bir Kış Sabahı” gibi eserlerini seslendirdi.
Leticia Moreno 255 yıllık kemanıyla sahne aldı
Festivalde bu sene ilk kez gerçekleştirilen “Bir Bodrum Hikayesi” etkinliklerinde Saffet Emre Tonguç rehberliğinde Halikarnas Mozolesi turunun ardından Borusan Quartet sahne aldı. Akşam konserinde, 2012 Echo’da “Yükselen Yıldız” unvanını alan Leticia Moreno, 1762 Nicolò Gagliano yapımı kemanıyla, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’teydi. Çaykovski Perm Akademik Opera ve Balesi’nin müzik direktörü, Şef Valery Platonov yönetimindeki orkestra, geceyi
Mozart’ın Don Giovanni operası uvertürüyle açtı. Leticia Moreno, yine Mozart’ın “konçerto içinde saklı bir opera” olarak tabir edilen 5 No.’lu Keman Konçertosu’nu seslendirdi.