Gazete Vatan Logo

Artinternational başlıyor

Artinternational başlıyor

Yılın merakla beklenen sanat olayı ArtInternational, 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 24 ülkeden 80 galerinin katılacağı fuar, çağdaş sanat tutkunlarının odağı olacak. ArtInternational’ın yönetmenliğini Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann üstleniyor. İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz (Rampa Galeri) ve Yeşim Turanlı (Pi Artworks), Viyana’dan Ursula Krinzinger (Galerie Krinzinger), Paris’ten Olivier Belot (Yvon Lambert) ve New York’tan Leila Heller (Leila Heller Gallery)’den oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’yı kapsayan geniş bir bölgede yaptıkları değerlendirme sonucu 80 galeri sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl ayrıca, Pearl Lam ve Edouard Malingue gibi Uzakdoğulu galeriler de İstanbul’da olacak.

Artinternational başlıyor


Sanatın ikonları İstanbul’a geliyor

İngiltere’den katılacak Berloni Gallery, Filistinli sanatçılar Steve Sabella ve Hani Zurob’un son dönem çalışmalarını getiriyor. Sergilediği pullarla bölgedeki savaşa dikkat çeken Sabella, bu kez Kudüs’teki duvarlardan topladığı parçalardan oluşan yeni işi, barış umuduyla yineliyor. Bulunmuş objelerle yaptığı ve origami tekniğini andıran 2 ya da 3 boyutlu çalışması ile sokak sanatına heykeli dahil eden Clemens Behr’in işleri ise Almanya’dan Circle Culture Gallery’nin standında sergilenecek. Galeri, pop art sanatının ünlü ismi Stefan Strumbel ve fuarların gözde genç sanatçısı Katrin Fridriks’in çalışmalarını da İstanbul’a taşıyor.

Belçikalı galeri Deweer’ın koleksiyonu ise iki ünlü ismi bir araya getiriyor. Brüksel Kraliyet Sarayı’nın salonlarından “la salle des Glaces”ın tavanını böceklerle kaplayan Jan Fabre ile 1988 Turner Prize ödüllü İngiliz heykeltıraş Tony Cragg’in işleri Deweer standında yer alacak.

Cragg’in bir diğer işi de İsveçli galeri Anderson: Sandstrom’ün koleksiyonunda da izlenebilecek. Galeri aynı zamanda, İsveçli sanatçı Assa Kauppi’nin bronz heykellerden oluşan ‘The Race is Over’ serisini de getiriyor.

Barcelona’dan katılan ADN Galleria ise, Carlos Aires’in farklı ülkelerin paralarını kullanarak yaptığı ve son dönem dünyadaki isyanları yorumladığı işleri sergiliyor.

Fuara katılacak galeri Andipa’nın standında Andy Warhol’dan David Hockney’e, Banksy’den Damien Hirst’e, günümüz sanatının ikonlaşmış isimlerinin işlerini birarada görme fırsatı var. Fuarın merakla beklenen isimlerinden biri de “Görünmez Adam” olarak tanınan Çinli sanatçı Liu Bolin. Galerie Paris-Beijing standında yer alacak sanatçı, kamuflajı sanat eylemine dönüştürüp kendini, seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak gizleniyor. İlgiyle izlenecek stantlar arasında Lisson Gallery ve Robert Miller Gallery de olacak. Geçen yıl fuarda en yüksek satışlardan birini gerçekleştiren Lisson Gallery, bir kez daha Anish Kapoor’un işlerini getiriyor. Galeride ayrıca Marina Abramovic ve Ai Weiwei’nin de işleri izlenebilecek. Robert Miller Gallery’nin standı ise Diane Arbus, Lee Krasner, Herbert List, Yayoi Kusama, Willem Oorebeek ve Patti Smith gibi ünlü isimlerden oluşuyor.

Haberin Devamı