Gazete Vatan Logo

2010´un en iyi yerli albümleri

İşte müzik oteritelerine göre yılın albümleri...

Müzik piyasası yine hareketli bir yıl yaşadı. Yeni çıkan isimler, uzun zamandır albüm çıkarmasını beklediğimiz yıldızlar birbirinden iddialı albümlere imzalarını attı. 2010 yılının albümü ise Tarkan’dan geldi... İşte müzik oteritelerine göre yılın albümleri...

Tarkan - Adımı Kalbine Yaz

Adımı Kalbine Yaz, 2010 yılının yarısında çıkmasına rağmen bütün bir yıl bu albümün şarkıları ile geçirmiş gibiydik. Tarkan 90’lı yıllardaki formuna geri dönmüş, hayranlarını heyecanlandırmıştı. Çıkış yaptığı “Sevdanın Son Vuruşu” dillere dolandı ve Tarkan yılın en iyi albümüne imzasını attı.

Sıla - Konuşmadığımız Şeyler Var

Yılın son albümü Sıla’dan geldi. Sözleri sayesinde belli bir kitleye hitap etmeyi başarabilen Sıla’nın albümünde her türden şarkı ile karşılaşabiliyorsunuz. Albümün en can alıcı şarkısı ise “Acısa da Öldürmez.”

Athena - Pis

“Pis” albümünü dinleyen herkesin tek bir ortak noktası vardı, Athena şarkılarını özlemişiz. “Serseri Mayın” şarkısı ile çıkış yapan grup yılın en eğlenceli albümüne imza attı.

Şebnem Ferah - Benim Adım Orman

Rock müziğinin kraliçesi olarak tabir edilen Şebnem Ferah, bugüne kadar yayınladığı en sert albümüne imza attı. Şarkılar Şebnem Ferah’ın aşkı değil hayatı sorgulamasına üzerineydi, vokellerde ise brutal tonlardan kaçılmamıştı.

Multitap - Takım Oyunu

Müzik listeleri alışık olmadığı müzik türlerine de ev sahipliği yaptı. Multitap ilk albümlerindeki Battaniyem şarkısı ile iyi bir çıkış yakaladı.

Ceylan Ertem - Soluk

Alternatif müzik piyasasının en güçlü kadın vokali olan Ceylan Ertam gerek ilk solo albümündeki ses çıkışları, gerek müzikal alt yapıları olsun, sadece müzik adına ne kadar kaliteli bir albüm çıkarılabileceğini gösterdi.

Sertab Erener - Rengarenk

Geçtiğimiz yıl çıkardığı single’lar ile geçiştiren Sertab Erener, Rengarenk’in klipleri ve konserleri ile hayranlarını bir kez daha heyecanlandırdı. Müzik oteritelerinden tam not alan sanatçı, Koparılan Çiçekler ve klipleriyle Rengarenk’in rüzgarını daha çok estirecek gibi görünüyor...

Mor ve Ötesi - Masumiyetin Ziyan Olmaz

Harun Tekin’in şahane vokal tekniği ve Mor ve Ötesi’nin derin anlamları olan sözleri ile “Masumiyetin Ziyan Olmaz” müzik yazarların dikkatinden kaçmadı. Albüm Araf klibinin yayınlamasıyla çok daha iyi bir ivme kazandı.

Gripin - M.S. 05.03.2010

Her ne kadar çıkış şarkıları Durma Yağmur Durma’nın klibinde klişelerden kaçmayarak durmaksızın yağmur yağdırsalar da Gripin iyi bir albüm çıkarmıştı. Vokalist Birol’un acıklı ses tonu, Manga’dan tanıdığımız Haluk Kurosman’ın prodüktörlüğü ile bu albüm tam damardan dinleyicisini vurmuştu.

Soner Sarıkabadayı - Sadem

Yazdığı şarkı sözleri ile adından sıkça söz ettiren Soner Sarıkabadayı, kulüplerde bile çalınan duygusal single’ı ile dikkatlerden kaçmadı.

2010’un en iyi yabancı albümleri

1) Arcade Fire - The Suburbs
2) Eminem - Recovery
3) Groove Armada - Black Light
4) Iron Maiden - The Final Frontier
5) The National - High Violet
6) Four Tet - There is Love in You
7) Two Door Cinema Club - Tourist History
8) Slash - Slash
9) The Roots - How I Got Over
10) Vampire Weekend - Contra

JÜRİ

Melis Danişmend - Müzisyen ve müzik yazarı Tolga Akyıldız - Müzik Yazarı
Mehmet Tez - Müzik yazarı Doğu Yücel - Blue Jean Yazı İşleri Müdürü
Murat Abbas - Pozitif Müzik Sanatçı ilişkileri ve proje direktörü
Yasemin Şefik - Radyo Programcısı

Geri sayımı sevdiğiniz sanatçılar ile yapın

* Yepyeni bir yılda “Evli Mutlu Çocuklu” olmak, “Çanta”sını alıp gitmek, “Tecrübe”lerini hayata geçirebilmek ve 2011’i “Zirve”de geçirmek isteyenler; yeni yılı Demet Akalın ile Ortaköy Princess’ta karşılıyor. Geceye özel sürpriz şovlar ve Demet Akalın’ın sahne performansı ile 2011’i karşılamak istiyorsanız, biletler Biletix’te...

* 2010’a ünlü şarkıcı Murat Boz’la veda etmek isteyenler 31 Aralık gecesi Maslak Sheraton‘da buluşacak. 3 içkinin dahil edildiği VIP ve 2 içkinin dahil edildiği standart biletler, loca ve stand alternatifleri olan konsere giriş 50 TL’den başlıyor.

* The Hall İstanbul, 2010’un en özel gecesini, geleneksel yılbaşı kutlamalarının aksine, karnaval havasında karşılıyor. Ateş yutan adamlar, geleceğinizi söyleyecek falcılar, jonglörler, pandomim sanatçıları ve daha birçok sürprizin gerçekleşeceği geceye, İtalyan DJ ve prodüktörlerden oluşan Avrupa’nın ünlü grubu Global Kan Kan’ın Balkanlar’dan getirdiği, Gypsy Karnavalları’nı anımsatan muhteşem performansı damgasını vuruyor. Giriş: 80 TL (Limitsiz yabancı içki dahil), 30 TL (1 içki dahil)

* Türkiye’nin ünlü restoranlarından biri olan Baltalimanı Portaxe’de yılbaşı geçirmenin tam zamanı. Sahneye çıkacak olan İstanbul Arabesque Project, arabesk müziğin ve Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerini, kendine özgü yorumuyla seslendirecek.

* Bir yılbaşı efsanesi haline gelen Route serisi 31 Aralık 2010 gecesi yine FG 93.7 tarafından düzenlenen Route 2011’de dans müziği sevenleri Türkiye’nin en iyi DJ’leri ile buluşturacak!
Giriş: 50-1500 TL.

* Türk pop müziğinde hem şarkıcı, hem de söz yazarı olarak çok farklı bir yeri olan Serdar Ortaç, 2011’e girerken sevenlerine muhteşem bir yılbaşı gecesi yaşatacak. Serdar Ortaç, bu yıl da geleneği bozmadı ve Grand Cevahir Otel’de sahne alıyor. Biletler tükenmek üzere. Giriş: 167-2.250 TL

* Türk pop müziğinin sevilen ismi Sıla ve alternatif müziğin tanınmış isimlerinden Gece ile geri sayım yapmanın tam zamanı. 2010 yılının hit şarkılarına imzasını atmış olan sanatçı 31 Aralık gecesi İzmir Arena’da sevenleri ile buluşacak. Giriş: 105 TL

* Yılın ilk dakikalarında Duman’ın eşsiz parçalarıyla kutlamak isteyenler İstanbul Convention Hall’da yerini ayırtacak. Duman’ın kendine has sahnesi ve saatlerce süren enerjisi bol sahnesi ile eski yılı uğurlamak için zaman kaybetmeden biletinizi ayırtın. Fiyatlara yerli içki de dahildir. Giriş: 106 TL

* Dünya Başkentleri’yle eş zamanlı olarak Türkiye’de ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından Ahlatlıbel’de yapılacak olan açık hava partisinde Bedük sevenleriyle buluşacak. Sabahın ilk saatlerine kadar sürecek olan parti saat 20.00’de başlayacak. Giriş ücretsiz.

* Gripin, Çubuklu Hayal Kahvesi’nde sahne alıyor... En beğenilen şarkılarını seslendirecek olan gruptan önce Sakin sahne alacak. Giriş: 102 TL

Haberin Devamı