Şampiy10
Magazin
Gündem

Silopi’de Güzel İşler Fabrikası lansmanı

Silopi’de Güzel İşler Fabrikası lansmanı

ABONE OL
DHA

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde Güzel İşler Fabrikası’nın (GİF) lansmanına katılan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, “Yurtlarımızda sadece barınma hizmeti vermiyoruz. Onların eğitimlerine ikinci bir üniversite olacak şekilde bir katkı verdiğimiz ortam oluşturuyoruz” dedi.

TÜRGEV’in Silopi’de düzenlediği Güzel İşler Fabrikası (GİF) lasnmanına, TÜRGEV yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, Habur Mülki İdare Amiri Mehmet Fatih Kılıç, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve vatandaşlar katıldı. Ayda bin 500 öğrencinin faydalandığı Güzel İşler Fabrikası’nda çeşitli ürünler, açılan stantlarda yerini aldı. Lasnmana katılan davetlilere Filistin bayrağının renklerini içinde barındıran karpuz rozetleri dağıtıldı. Program, resim atölyesi öğrencilerinin resmettikleri Mescid-i Aksa tablosunu Altun’a armağan etmesi ve GİF Silopi öğrencilerinin ‘Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde’ şiirini okumasıyla devam etti. Üniversite hazırlık programlarının yanı sıra yerleşkede faaliyet gösteren resim, dikiş, ebru, el işi atölyelerinin de deneyimlendiği lansman, öğrencilerin piyano dinletisiyle sona erdi.

‘BİN 500 ÇOCUK, BURADAKİ FAALİYETLERE KATILIYOR’

Öğrencilerin hazırladığı ürünlerin stantlarını gezen Doç Dr. Fatmanur Altun, “28 yıldır bu faaliyetleri devam ettirirken bugün 40 binden fazla mezun öğrencimiz var. Bir taraftan da biz yurtlarımızda sadece barınma hizmeti vermiyoruz. Onların eğitimlerine ikinci bir üniversite olacak şekilde bir katkı verdiğimiz ortam oluşturuyoruz. Şuanda Silopi’de bin 500 çocuk buradaki faaliyetlere katılıyor. Bizim için çok güzel bir sayı. GİF Silopi’nin şöyle güzel bir yanı var; Bizim şuanda Türkiye çapında 4 tane güzel işler fabrikamız var. İki tanesi İstanbul’da 1 tanesi Ankara’da 1 tanesi de Silopi’dedir. GİF Silopi’de anne kız atölyeleri yapıyoruz. Aslında biz gençlik için başladığımız bu yolculuğumuzda baktık ki kızlarımızın aileleri de, anneleri de bu faaliyetlerin bir parçası olmak istiyorlar. Onlar da aslında bir sosyal ortam eksikliği yaşıyorlar, onlar da aslında kendilerini belli konularda yetiştirmek istiyorlar. Biz de dedik ki, tamam biz buraya Güzel İşler Fabrikası’ dedik, gençlerimize çocuklarımıza açtık burayı ama annelerimiz de bizim sonuçta başımızın tacı. O zaman ne yapalım? Kızlarımız anneleri ile beraber buraya gelsinler. Beraber ortak atölyeler yapsınlar ve onlar da buranın aslında ortamından istifade etsinler dedik. Burada çok güzel bir ortam oluştu. Annelerimiz de aslında şuanda GİF’in sahibi. Onlar için de GİF aslında yeni bir yuva oluşumu oldu” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.