Selimiye’de yaz Sardunya’da balık keyfi başladı!
.
Güzel bir hafta sonu keyfi yapamaz mıyım diye düşünürken aklıma Selimiye geldi. Üstelik Selimiye’deki Sardunya Restoran’da yiyebileceğim balıklar ve mezeleri de hayal edince yola çıkmak kaçınılmaz oldu.
Marmaris’in Selimiye beldesindeki Sardunya restoranı çok severim. Sahibi Muhammet ile 1992 yılında yine bir gezi yazısı yazmak için Selimiye’ye gittiğimde tanışmıştım. Aradan geçen uzun zaman içinde, eskiden küçüçük bir köy olan Selimiye elbette çok değişti. Ama hala köy havasını koruyor. Değişmeyen şey ise Muhammet ve çalışanların güleryüzü, konukseverliği, ayrıca sundukları balık ve mezelerin güzelliği oldu. Öte yandan, tanınan bir yer haline gelmesine rağmen, Muhammet’in hala Sardunya’nın başka bir yere şubesini açmaya niyetlenmeyişi ve köyünün ürünlerini, bölgenin balıklarını sunma konusundaki ısrarı beni mutlu ediyor. Belki sizler hala Selimiye’ye gitmemiş ve Muhammet ile tanışmamış olabilirsiniz. Şimdi tam da yaz başlarken, ilk fırsatta hazırlanın ve Selimiye’ye doğru yola çıkın. Sezon boyunca rezervasyonsuz yer bulunamayan Sardunya’da denizin dibinde istediğiniz masayı seçin. Muhammet’in bahçede yetiştirdiği ürünlerle hazırladığı mezeleri tadın, bölgenin birbirinden lezzetli balıklarını keyifle yiyin. Hem de denize girin. Yazın ve güneşin tadını çıkarın. Bir de akşamları hava yavaş yavaş serinlerken denizin üzerindeki iskelede uzanıp gün batımını izlemek gibisi yok.
Küçük ama konforlu odalar
Yaklaşık 10-12 yıl önce sadece restoran hizmeti vermenin yeterli olmayacağını fark eden Muhammet restoranının yanına küçük ama kendinizi içinde çok rahat hissedeceğiniz odalar yapmış. Yani Sardunya’da konaklamak da mümkün. Böylece yaz boyu genellikle deniz yolu ile yani tekneler ile gelenlerin dinlenebilmesi veya karayolu ile gelenlerin konaklayabilmesi sağlanmış. Odalarda klima, TV, uydu ve veranda var. Ayrıca bahçe ve restoranda ücretsiz kablosuz internet servisi de bulunuyor. Odaların fiyatları da makul düzeyde.
Deniz kıyısında ayaklarımızı denize sokarak yaptığımız kahvaltıda bahçeden toplanan yeşillikler, domatesler, Marmaris’in çam balı ve köy yumurtası ile yapılmış omlet benim favorilerim oldu. Bütün bunlar bulunduğum atmosfer ile birleşince kendime Sardunya’ya gelmekle ne büyük bir iyilik yaptığımı fark ettim.
Günlük tekne turlarına çıkın
Akşam yemeğinde her şey o kadar güzeldi ki hepsinin tadına bakmaktan kendimi alıkoyamadım. Neler mi vardı? Radika, pazı, semizotu, deniz börülcesi, ahtapot salata, fava, patlıcan salata, ahtapot ızgara ve kalamarı tatdıktan sonra ana yemek olarak Laos ve Fangri yedik. Hemen her yazımda yediğim şeyleri sayıp en beğendiklerim bunlardı diyen biri olarak bu kez bu ayırımı yapamayacağım kadar beğendim hepsini. Yemek sonrasında Selimi’nin sahilinde yapılan yürüyüş ve ardından içilen birer kahve ile gecenin sonunu getirdik.
Selimiye’de gün içinde neler yapılabilir sorusunun en klasik yanıtı tekne turuna çıkılır olacaktır. Böyle bir şey yaparsanız mutlaka Kameriye adasını görmelisiniz. Ada’da ki Manastır’ın önünde bulunan doğal liman tekne ile geldiğim zamanlarda da konaklamak ve geceyi geçirmek için tercih ettiğim bir koy. Burada karşı kıyıdaki yüksek tepeleri izleyerek yüzmenin tadına varmalısınız. Nasıl gidilir: Marmaris’ten Datça yoluna girdikten yaklaşık 50km sonra güzel yol manzaralarını izlemiş olarak Selimiye’ye ulaşabilirsiniz. Selimiye köyüne girdikten kısa bir süre sonra sağ tarafta Sardunya restoran tabelasını göreceksiniz.
Sardunya Restoran:
Tel: 0252 446 40 03