Sarıgerme’de yeni bir tatil seçeneği: Club Seno
.
Sarıgerme’de yeni bir tatil seçeneği : Club Seno
Marmaris’e 1,5 saat uzaklıktaki Dalaman’da uçaktan inip valizimi aldıktan sonra alandan dışarı çıktığımda sabahın erken saatleri olmasına rağmen hava çok sıcaktı. Biran önce kalacağım otele ulaşmak istiyordum. Dalaman’dan kalınacak tesise gitmek genelde uzun bir yolculuk gerektirir. Ama bu kez durum farklıydı. Havaalanından çıktıktan sadece 25 dakika sonra Sarıgerme’de bulunan Club Seno’da ki şık odamın balkonundan çam ağaçları arasından görünen lacivert renkli denize bakıyordum. İtalyanca’da “körfez” anlamına gelen ve adını buradan alan Club Seno Dalaman havalanına çok yakın olmasının yanı sıra eşsiz bir doğaya kurulmuş. Tesis kurulurken ağaç kesmemek için gösterilen özen tesisin yayıldığı geniş alandan ve odaların dağılımından belli oluyor.
Yemyeşil çam ormanları arasından Sarıgerme sahillerine bakan tesiste hemen tüm odalar deniz manzaralı. Yamaca kurulmuş olan otelde odanızdan çıktıktan sonra hemen birkaç adım mesafede bulunan bir durak göreceksiniz. Oadaki düğmeye bastığınız anda bir golf aracı hemen gelerek sizi tesisin istediğiniz yerine ulaştıracak. Geniş bir alana kurulu tesiste ulaşım için böyle bir çöçüm yaratılması güzel olmuş. Club Seno’da ki tüm restoranların açık ve kapalı alanları da deniz manzaralı. Çam ağaçlarının arasından kıvrılarak sahile indiğinizde ise incecik kumla kaplı kumsal ve lacivert renkli deniz sizi bekliyor olacak.
Restoranlar açık büfe ve alakart olarak ayrılıyor. Ama açık büfe olan restoranda bile her ne isterseniz bulabilirsiniz. Yemekler ve servisin usta ellerden yapıldığını hemen hissedeceksiniz. İçinde bulunduğu otel gibi geniş bir alana yayılmış spa bölümünde aldığım masj ile yol yorgunluğumu atarak tatilime başladım. Öğleden sonra güneşin yattığı saatlerde ise sahile inerek Sarıgerme sahilibboyunca yaptığım yürüyüşün ardından kendimi masmavi sulara bıraktım. Alakart restoranda yediğim yemeğin ardından açık hava tiyatrosundaki yabancı gurubun keyifli dans şovunu izleyerek geceyi tamamladım.
Sarıgerme hakkında bilgi:
Dalaman Havaalanına yakınlığı ve modern konaklama tesislerinin hizmete girmesiyle popülerleşen Sarıgerme, Osmaniye köyünün sahilinin adı. Köy sahilden 850 m içeride. Sarıgerme adı, Osmaniye’nin içinden geçen ve kumsalı bölen Sarıçay’la ilişkili. Sarıçay ormandan kesilen kerestelerin denize taşınmasından kullanılırmış. Keresteler denize kaçmasın diye de deniz bağlantısı kapatılırmış. Bu işleme “germe” denirmiş. Sarıgerme adı da böyle oluşmuş. Tarihte ise Pisilis antik kenti kuruluymuş. 7 km uzunluğundaki kumsalı, sığ denizi ve biraz açıktaki Baba Ada’sıyla Sarıgerme sahili, bölgede kurulan derneğin girişimleriyle temizlenmiş, büfe, duş-wc, şezlong ve şemsiye, kabinlerin yanında Osmaniye köyüne çekçek bağlantısı gibi hizmetler sağlanmış. ahilin açığındaki Babaada, Marmaris Göcek arasında dolaşan teknelerin ve yatların uğrak yerlerinden biri. Adanın Sarıgerme’ye bakan yüzü korunaklı ve tekneler bu yüze bağlanıyor. Adanın arka yüzü ise kayalık ve dalma meraklıları için uygun. Sarıgerme Yılın dokuz ayı güneşli Sarıgerme'de senede dört mahsül alınıyor. Sıcaklık yaz kış 7 derecenin altına düşmediği gibi Şubat ve Martta açan portakal çiçekleri çevreye doğal bir parfüm kokusu saçıyor.
Sarıgerme'nin solunda ve sağında iki koy var ki, anlatılabilecek gibi değil. Sarsıla Koyu ve Aşı Koyu. Mısır Hidivi Abbas Paşa'nın av köşkü olarak niyetlendiği "İstasyon binası" ise, günümüzde devlet üretme çiftliği olarak kullanılırken komik öyküsü ve doğal ortamı ile gelenlere keyif dağıtıyor.
Dalaman Çayı'nın üzerinde taşınan tomruklar denize kaçmasın diye çayın deniz bağlantısı kapatılırmış. Bu işleme "Germe" deniyor. Dalaman Çayı'nın kollarından "Sarısu"da bölgenin deresi. İşte "Sarı" ile "Germe" birleşerek 4 yılda gelişip güzelleşen altın kumlu Sarıgerme ismini oluşturmuş. Esas yerleşim Osmaniye Köyü, sahilden 850 metre içerde kurulu. Yılın 9 ayı güneşli Sarıgerme'de senede 4 kez mahsül alınıyor. Sarıgerme'yi cümlelerle çizmeye sahilden başlarsak; 7 km. uzunluğunda sığ mı sığ, geniş mi geniş bir kumsalı denizde de devam ediyor.Babaada, sahili dalgakıran gibi korurken etrafında su sirkülasyonu oluşuyor. Ege ve Akdeniz'in bu buluşma noktasında farklı tuz yoğunluğu dikkat çekici. Babaada'nın Sarıgerme yüzü aynı zamanda yatların korunağı. Arkası ise, muhteşem kayaların yer aldığı bir balıkadam cenneti. Sarıgerme kıyı bantında bir iki karış derinlikli suda kilometrelerce yürünebilir. Baba Adası Sarıgerme sahilinin ve Sarıgermenin sembolüdür. Doğal dalgakıran vazifesi gören adanın sahile uzaklığı 650 metre civarındadır. Adanın Sarıgerme'ye bakan yüzü mavi yolculuğa çıkan yatlar için korunaklı bir sığınaktır. Adanın güneye bakan yüzü ise dalış meraklıları için bulunmaz bir yerdir. Adaya yüzerek veya sahilde bulunan teknelerle gidebilirsiniz. Adada herhangi bir yerleşim yoktur üzerinde zeytin ağaçları ve bir de eski çağlardan kalma yapı dikkatimizi çeker. Gözetleme veya zindan olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir.
Pisilis Antik Kenti sarıgerme sınırları içerisindeki tek antik yerleşim birimidir. Kent şuan İberotel Sarıgerme Park'ın sınırları dahiindeki kumsal ve park alanının altındadır. Üst tarafından bir çok ev kalıntısı, şehir surlarını görebilisiniz. Pisilis sözcüğünün Luwi veya Karia kökenli olduğu,ancak Hellenler tarafından değiştirildiği sanılmaktadır. Büyük olasılıkla bu isim “Çam Geçidi” veya “Boğaz Geçidi” anlamındadır.Strabon, buradan Kaunos ile Kalynda arasında sadece bir kent olarak söz etmiştir. Kentin Lelegler tarafından kurulduğu sanılmaktadır. Nitekim Akropol olduğu sanılan tepede Leleg tipinde sur kalıntılarına, Arkaik ve Klasik çağlarda eklemeler yapıldığı görülmektedir. Bunlar da Pisilis’in tarihinin çok eski çağlara kadar indiğinin kanıtıdır. Ayrıca surların taş işçiliği Myndos surları ile çok yakın benzerlikleri olduğunu da ortaya koymaktadır.Roma döneminde yerleşim deniz kıyısına kadar inmiştir. Ancak Arap akınları sırasında burada yaşayan insanlar yeniden akropole sığınmak zorunda kalmışlardır. Bu antik kent İberotel Sarıgerme Park Yetkililerinden alınan özel izinle gelen misafirlerin görme imkanı bulunmaktadır.
Club Seno Setur İşbirliği;
Alman turizm devi TUI'nin dünyada ilk kez Türkiye'de hizmete açtığı yeni otel markası Club Seno'nun yetkili satış acentesi Setur oldu. Hitap ettikleri müşteri kitleleri ve doğa konseptini benimsemiş olmaları Club Seno’nun ve Setur’un yollarını birleştirdi. Club Seno; misafirlerine seçkin tatil olanaklarını sunmayı amaçlayan Setur aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşacak.
Club Seno'ya gitmek icin : www. setur.com.tr adresinden veya 444 0 738 numaralı çağrı merkezinden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Fotograf Dünyasından :
SIGMA USB DOCK
Sigma yeni seri objektifleri ile birlikte inanılmaz bir işi başararak objektifinizi kişiselleştirmeniz sağlayacak bir yazılım ve USB Dock geliştirdi. USB Dock ile objektifinizi kişisel bilgisayarınıza bağlayarak güncelleme, netleme hızı ve ayarları, sarsıntı önleyici (OS) ayarları, objektifin hangi mesafe aralığında çalışıp çalışmaması (fokus limitleyici) gibi birçok uygulamayı yapabiliyorsunuz. Fotoğraf makineleri üzerinde alıştığımız bu tip ayarları artık sadece kullandığınız Sigma objektife özel olarak da yapabileceksiniz. www.fotopro.com.tr
YUNAN ADALARI’NA KOLAY VİZE İLE GEÇİŞ
Yunanistan makamlarının son açıklamaları doğrultusunda Türk Rus Belarus ve Ukrayna vatandaşları Yunanistan’ın 5 Adasına ( Rodos, Kos, Samos, Midilli, Sakız ,Kastellorizo (Meis).) KOLAYLAŞTIRILMIŞ VİZE PROGRAMI ile seyahat edebilecekler.
Bu uygulama 30 Nisan tarihinde başladı 31 Ekim 2013 tarihleri arasında geçerli olacak.
Bu uygulama için misafirlerimizin aşağıda belirtilen evrakları en geç tur geçiş tarihinden 3 gün öncesinde iletmesi gerekmektedir.
KASTELLORİZO (MEİS) ADASI KAPIDAN VİZE İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR:
*Pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi
*Vesikalık fotoğraf
*Gidiş / dönüş feribot bileti şirket tarafından veriliyor.
*Otel rezervasyon konfirmesi şirket tarafından veriliyor
Yunan vizesi başvuru formu
Bu evraklarla birlikte şirket sizler adına Adalar’daki makamlara başvuruluyor ve onay aldıktan sonra misafirler seyahat edebiliyor. Misafirler Adalar’a vardıklarında pasaportlarına “15 gün kalış süreli Yunan vizesi” basılıyor.
Vize bedeli ücreti kişi başı 35,00 Euro'dur.
Çocuklar için ayrı başvuru yapılmalı.
Vize başvuruları için :
KAHRAMANLAR TOURISM & YACHTING INC. YETKİLİ ACENTASI MEYDANI NO:19/A KAŞ/ANTALYA c20 www.meisferrylines.com c20 info@meisferrylines.comc20 o.kahraman@mynet.com