Şampiy10
Magazin
Gündem

THK Üniversitesi birkaç yıl içinde ücretsiz olacak

.

ABONE OL
Vatan Haber

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, 236 öğrencilerinin olduğunu, 550 öğrenci daha alacaklarını söyledi. Ban, “İşletme Fakültesi’ni tamamen burslu yaptık. 60 öğrenciyi ücretsiz okutacağız. 19 bin TL olan mühendislik ücretini 10 bin TL’nin altına düşürdük. Yani yüzde 50 indirim yaptık. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren tüm bölümleri ücretsiz hale getirmek” dedi.

Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı tarafından 3 Mart 2011’de kurulan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban şu bilgileri verdi: “Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde “Tümleşik Eğitim” adını verdiğimiz uygulamayla öğrencilerimize birinci, ikinci ve üçüncü sınıfı takip eden yaz aylarında 40 iş günlük sürelerle sektör şirketlerinde yerinde uygulama eğitimi yapma olanağı sağlayacağız. Ankara’da vakıf üniversiteleri arasında birinci, Türkiye genelinde de 9’uncu olduk. Yüzde 100 doluluk oranına eriştik. LYS’de ilk 10 bine giren öğrenciler bizi tercih etti. Bununla büyük gurur duyduk.

Öğrencilere iş garantisi

Havacılık ve uzay sanayi önü açık bir sektör. Ne zaman başlasanız geç olmaz. Biz araba üretmeden uçak üreten bir milletiz. Üretimler 1940’lı yıllarda durmasaydı şimdi havacılık ve uzay bilimleri alanında çok ileride olurduk. Türkiye’de havacılık ve uzayla ilgili bir gelişme olduğunda mutlaka Türk Hava Kurumu Üniversitesi bu işin içinde yer alacaktır. Bu yıl aldığımız öğrencilerin tamamına iş garantisi verdik. Sektör son 5 yılda 7 kat büyüdü. Şu anda Türkiye’de 800’e yakın yabancı pilot uçuyor. Bu, Türkiye’nin bir zenginliğidir. Gençler arasında işsizliğin yüzde 20’lere yakın olması katma değerli işlerin bizim gençlerimiz tarafından yapılması gerekliliğini ortaya çıkartıyor. Biz istihdam etmeye çalışıyoruz ama gençler bizim üniversitemizde ya da şirketlerimizde dururlar mı onu bilmiyoruz.

80’den fazla uçak var

2014 yılında ilk eğitim uçağımızı yapacağız. Havaalanı ve 80’den fazla uçağı olan başka bir üniversite yok. Vakıf üniversiteleri, sadece eğitim ücreti odaklı olmaktansa başka finansal kaynaklara da bakmalıdır. Bir üniversitenin finansal kaynağı sadece eğitim ücretlerinden oluşmak yerine projelerden, patentlerden, buluşlardan gerekiyorsa üretimden oluşmalıdır. Üniversitemizin yaptığı ‘İnsansız Hava Aracı’ gibi, biz projelerimizle, patentlerimizle hatta üretimle var olmayı hedefliyoruz.

5 yeni bölüm açılacak

Önümüzdeki yıl bilgisayar, elektrik-elektronik, mekatronik, endüstri, makine, uzay ve uçak mühendisliği bölümlerini açacağız. Hedefimiz 1000 öğrenci almak. Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesiyiz. Dünyanın saygın ve önde gelen üniversitelerinden biri olan ‘Vaughn College’ ile yapılan akademik işbirliğiyle iki üniversite arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişim imkânı, araştırma işbirliği ve kurulacak ortak havuz sayesinde mezunların işe yerleştirilmesi süreçlerinde ortaklık yapılması gerçekleştirilecek. Yine bu anlaşma doğrultusunda Vaugh College Üniversitesi ile birlikte eğitim uçağı yapacağız. 1941 yılında uçak üretip satan bir ülke olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Gelecek mesleki eğitimde!
  2. Canım acıdı!
  3. Formasyon konusunda kafalar karışık!
  4. Dikkatli olun!
  5. Destek ve sabır şart!
  6. Artık icraat zamanı!
  7. Uzman ne diyor?
  8. Tercihler hatalı mı?
  9. Bu nasıl bir ‘ek yerleştirme’dir?
  10. Demek yine bana hasret, bana yine hüsran var…

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.