İçerik sizi takip ediyor
.
Yeniliklere açık biri olmama rağmen, alışkanlıklarından kolay vazgeçebilen biri değilimdir. Bir süredir arkadaşlarım “Tivibu kullanmalısın, kaydetmene gerek olmadan tüm dizileri izleyebilirsin” diye bilgi veriyordu. “Zaten hepsini izleyebiliyorum, ne gerek var” deyip teknolojiyi öğrenmeyi reddediyordum. Fakat Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez’den yenilikleri anlatmak için bir davet alınca da kendimi Göcek’teki basın toplantısında buldum. Tivibu’yu anlatmanın en önemli yolunun deneyimlemek olduğuna karar vermişler. En doğrusu da buydu galiba... Çünkü ben “Bir diziyi izlemeye başlıyorsunuz. Ancak evden çıkmanız gerekiyor. Taksiye bindiniz, telefonunuzdan açıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz” cümlesiyle ikna oldum. Gerçek 4 ekran deneyimi diye tanımlıyorlar bu yeniliği... Kısacası TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefonunuzla içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Böylece içerik sizi takip ediyor. Nasıl yapacağız diye sordum. Televizyonu açtık. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in tanıtımının yarısı yayınlanmıştı. “Kaçırdım tanıtımı” derken, Çağrı Bey bir tuşa bastı ve geriye sardı. Tanıtımı izledim, Farah Zeynep Abdullah ve Nurgül Yeşilçay’a saray konsepti çok yakışmış. Ardından da bir program açıp izlemeye başladık. Kısa bir süre sonra televizyonu kapattık. Telefondan Tivibu uygulamasına girdik. Telefondan açıp “Kaldığım yerden devam etsin” seçeneğini tıklayıp programı izlemeye devam ettik. Benim gibi her an, her yerde televizyon izleyebilenler için müthiş bir uygulama...
“Tivibu originals olmayı planlıyoruz”
Bir diğer yenilik ise; 7 güne kadar geriye alma özelliği... İki gün önce bir program yayınlandı. Ancak sizin bir türlü vaktiniz olmadı izlemeye... İki gün sonra açıp izleyebiliyorsunuz. Kaydetmenize bile gerek yok. İsterseniz aynı anda onlarca işi de kaydedebiliyorsunuz. Yayın esnasında durdurabiliyorsunuz. Ancak benim için yine şahane olan şey; aynı anda ekranda iki işe bakabiliyor olmak. Ana ekranda bir diziyi izlerken, sağ alt köşede ise diğer bir diziyi izleyebiliyorsunuz. Ekranda izlediğin içeriklere göre sana seçenekler de sunuyor sistem. Mesela komedi türünde bir film izlediniz, bir daha sisteme girdiğinizde önce karşınıza o türde film önerileriyle çıkıyor. Şu anda 13 film kanalında 2500 film bulunuyor. Ancak Çağrı Dönmez içerikte zenginliğe gittiklerini söylüyor: “3 yeni sinema kanalı açıyoruz. Tivibu Türk, Tivibu Komedi, Tivibu Dünya. 70’e yakın ülkeden sinema filmi aldık. Ancak iki yeniliğimiz daha var. İlki kendi yerli kanalımızı açmak. Diğeri ise Türk sinemasının üretim ayağına dahil olmak. Ortak yapımcı olmak, yapım sürecine girmek, sinema filmleri üretmek gibi bir hedefimiz var. Tivibu Originals olmayı planlıyoruz. İçeriğe böyle bir bakış açımız var.”
“Spor açık kanal oluyor”
Şu anda Türkiye’de 21 milyon hane var. 5.6 milyonu pay tv kullanıcısı... Tivibu’nun ise 600 bin abonesi var. 2017’nin ilk çeyreğinde 1 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyorlar. Abonelerinin yüzde 20’si ise bulut teknolojisine geçmiş. Dönmez, “Sınırları kaldırdığımız bu sisteme geçmek için abonelerimiz bir ücret ödemiyor, kutusunu değiştirmiyor. Sadece bilgisayara format atar gibi kutuya uzaktan format atılıyor. Bir diğer yeniliğimiz ise profil oluşturma. Siz kendinizi tanımladığınızda sizin beğenilerinize göre bir ekran geliyor karşınıza... Spor içeriği anlamında da daha zenginleşiyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yayın haklarının sahibiyiz. 2016-2017 sezonunda 250’nin üzerinde karşılaşmayı sporseverlerle buluşturacağız. Spor programlarımız var. Asıl müjdemiz ise Tivibu Spor açık, ulusal kanal oluyor. Burada dinamik, genç, farklı bir yapıya gidiyoruz. Olası bir Türkiye Ligi yayıncılığına da hazır durumdayız. İhale şartnamesinin yayınlanmasının ardından biz de değerlendireceğiz.” Tivibu zamanın ruhuna hazırlanmış ve iddialı bir şekilde geliyor. Televizyonculuğu evden, dışarıya taşıyan Tivibu, aslında “İçerik her yerde” diyor.