Şampiy10
Magazin
Gündem

Twitter’ı kapatmak kime fayda sağlar?

.

ABONE OL
Vatan Haber

Ben twitter’ı etkin kullanmıyorum. Daha çok yazılarımı paylaşmak için tercih ediyorum. Ayrıca twitter’ın faydalı olduğuna da inanmıyorum. Twitter’le birlikte okuma saatlerim azaldı, kitap projelerim gecikti, aileme ve dostlarıma ayırdığım zaman azaldı. Yani kişisel olarak twitter’la aram hoş değil.

Ancak bu benim kişisel tercihim. Daha ileri birşey söyleyeyim akıllı telefonların ve sosyal medyanın insanlık için faydalı olduğunu düşünmüyorum. Belki ben konvansiyonel dönemin insanı ve eski kafalıyım. Ancak şunu da görüyorum. İletişim ve teknoloji devrimi yeni bir birey ve sosyoloji yarattı. Bunu yok saymak mümkün değil.

Seçimlerin seçimine gidiliyor!

Türkiye tarihinin en önemli yol ayrımına girdi. 30 Mart’ta yeni bir kurucu irade ortaya çıkacak. Gerilimli bir seçim kampanyası yaşanıyor. Kutuplaşma had safhada. Kasetler üzerinden siyaset dizayn edilmek isteniyor. Bütün bunlar toplumun gözü önünde oluyor.

Bazı kesimlerin öngörülerinin aksine halk, siyasete müdahaleye tepki gösteriyor. Araştırmalar bu tür mühendisliklerin kabul görmediğini ortaya koyuyor.

Yani seçimin sonucu aslında belli. Uzmanları bugünden yarına radikal değişiklikler beklemiyor. Özetle herşey hükümetin istediği gibi ilerliyor.

Mesele twitter değil...

Bunların yanında ayrıca hükümetin otoriterleştiği, demokrasiden ayrıldığı, reformlardan vazgeçtiği, devletin dilini kullanmaya başladığı gibi büyük bir psikolojik kampanya yürütülüyor. Bunlara karşı Erdoğan kişisel karizmasını sahaya sürerek büyük bir mücadele veriyor.

Bu manzara karşısında twitter’ı engellemek kime fayda sağlar. Yalçın Akdoğan bilgilendirici bir açıklama yaptı ve meselenin siyasi değil, hukuki olduğunu belirtti. Akdoğan şunları söyledi:

“Twitter kökten tamamen kapatılmış gibi takdim edilirse bu yanlış olur. Burada vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine dava konusu olmuş meseleler var, mahkeme kararları var. Bunlar hükümete dönük, siyasi içerikli konular değil doğrudan kişi hakları ile ilgili konular. Facebook’a mahkeme kararı gittiği zaman Facebook o mahsurlu olan içeriği çıkarıyor. Ama Twitter çıkarmıyor. ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti’ni de, hukukunu da tanımam’ diyor.”

Keşke bu açıklamayı daha önce Ulaştırma Bakanı veya diğer yetkililer yapsaydı. Başbakan Erdoğan’ın twitter hakkında konuştuğu günün akşamı twitter’a kapatmak ancak AK Partinin rakiplerinin isteyebileceği bir yasak.

‘Twitter değil, TİB Kapatılmalı’

Velev ki twitter mahkeme kararıyla kapatıldı, yasaklara karşı olan bir hükümet neden TİB’in bu kararına itiraz etmez. Tamam belki bu sandığa yansımayacak ama ülkenin toplam algısı ne oldu. 30 Mart geçecek, hükümet ülkeyi yönetmeye devam edecek ve bu hatalar ona bedel ödetecek.

Ayrıca twitter kapatılınca AK Parti taraftarları sisteme giremedi. Hükümet karşıtları yeni sistemler üzerinden twitlerini ikiye katlayarak eleştirilerine devam ettiler.

Partinin içe kapanması ve ortak aklın kullanılmaması savrulmalara neden oluyor. Mehmet Barlas’ın dediği gibi bir yer kapatılacaksa Erdoğan imajına darbe vuran TİB olmalı. Yasaklarla mücadele ederek yeni bir tarih yazan lideri, yasakla özdeşleştirmek ona yapılacak en büyük kötülüktür.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Zorunlu ara...
  2. Çözüm sürecinde kim ne yaptı?
  3. AK Parti’de değişim, yenilenme ve yeni dönem
  4. Kaos planı!
  5. CHP’de ön seçim ne anlama geliyor?
  6. Paralel yapının MHP/BBP planı!
  7. Çözüme destek yüzde 68
  8. Provokasyon olabilir!
  9. Paralel yapı kimi destekleyecek?
  10. İktidar değişiyor mu?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.