Babalar Günü kutlaması
.
Babalar Günü bugün 100’üncü yılını dolduruyor. İlk kez 19 Haziran 1910’da Washington’ın Spokane kentinde kutlanmış. Daha sonra diğer eyaletlere yayılmış. Ben ‘’Babalar Günü’’nün biz erkeklere teselli olarak uydurulduğuna inanıyorum. Kadınlar Günü, Anneler Günü gibi günler var da neden bizim günümüz yok diye hayıflanan çocuk sahibi huysuz beylere sus payı olarak Babalar Günü’nü sunmuşlar. Hatta benim gibi çoğu baba, kendi gününün doğru tarihinin farkında bile değil. Haziran’ın 3’üncü haftasında olduğunu nedense hep ayın ilk iki haftası geçtikten sonra öğreniyoruz. Belki de nedeni Babalar Günü’nün babalara pahalıya patlıyor olması. Kutlamanın bedelini ödeyen çoğu zaman biz babalar oluyor. Örneğin alınan hediyelerin bir şekilde bizim cebinden çıktığına inanıyorum. Ailecek bir yere yemeğe gidildiğinde de faturanın sonuçta bize çıkarıldığına tanık oluyorum. Oysa yılda bir gün bizi rahat bıraksalar. Kutlama yapacağız diye bir yerlere sürüklemeseler. Yan gelip yatsak, keyfimize baksak. Ne güzel olur! Çocuklarımdan bu Pazar en güzel hediyeyi aldım. Babalar Günü diye harçlık istemediler!
En iyi babalar top 20
En siyasi baba Süleyman Demirel: Çoban Sülü’nün kendi çocuğu olmadı ama tüm ülke insanları onu babası gibi sevdi, saydı ve bağrına bastı.
En futbolcu baba Fatih Terim: Fatih Hoca hem evinde kızlarına hem de sahada oyuncularına en iyi şekilde babalık yapmakta usta biri.
En basketçi baba İbrahim Kutluay: Dünya güzeli eşi Demet ve çocuklarıyla ideal bir aile reisi ve baba görüntüsü çiziyor.
En arabesk babalar Müslüm Gürses-Orhan Gencebay: İkisi de arabesk müziğin taçsız kralı ve en kral babaları. Üstelik eşlerine de bağlılar.
En sinemacı baba Çağan Irmak: Babam ve Oğlum isimli filmi Babalar Günü’nün tüm zamanlar için en anlamlı armağanlarından biri oldu.
En tiyatrocu baba Emre Kınay: Sevgili arkadaşım Emre, dünya tatlısı kızı Duru için, tiyatrosuna ismini verip her şeyini feda edecek kadar yiğit bir baba.
En televizyoncu baba Şevket Altuğ: Süper Baba’daki üç çocuklu boşanmış baba rolüyle babalığın ne olduğunu yüreklerimize kazıdı.
En maratoncu babalar Şansal Büyüka-Erman Toroğlu: Maraton bir efsane olarak kaldı ama onlar babalık maratonuna tam gaz devam ediyorlar.
En yarışmacı baba Acun Ilıcalı: Acun, yarışmaların en baba yapımcısı. Bütün ekibini sonuna kadar koruyor ve şahane babalık yapıyor.
En kibar baba Erol Evgin: Hem yetenekli hem de kibar. Oğlu Murat da en az kendi gibi iyi bir müzisyen ve gurur duyacağı mükemmel bir insan.
En sabırlı baba Yurdal Sert: Bir yandan davetten davete koşup Ivana’yla başa çıkıyor, diğer yandan çocuklarına yetişiyor.
En formda baba Harun Tan: Eşi Ebru Şallı, günde iki kivi ile bebek yaptı. Bütün gün spor yapıp diyetine dikkat etmek zorunda. Yoksa uyum sağlayamaz.
En emekli baba Ertuğrul Özkök: Kendi hayatını yaşıyor ve dünyayı dilediği gibi gezerek emeklilik öncesi yıllarca yaptığı fedakarlığın faizini keyfince yiyiyor.
En verimli baba Hüsnü Özyeğin: İnanılmaz zekasıyla hatırı sayılır bir miras bırakıyor ve başarılarıyla gün geçtikçe büyüyor.
En yerel belediyeci baba Mustafa Sarıgül: Hık demiş burnundan düşmüş oğlu Emir’e enerjisi, disiplini ve çalışkanlığıyla mükemmel bir rol modeli oldu.
En büyükşehirci baba Melih Gökçek: Ankara onun. Oğluna kenti ve adında Ankara olan takımları devrediyor. Daha ne yapsın?
En güzel sesli baba Ömür Göksel: Canım Türkiyem’in kadife sesli şarkıcısı Ömür Göksel’in son albümü “A Touch Of Disco” harika bir Babalar Günü armağanı olur. Hararetle öneririm. Özellikle ‘’I Love You Baby’’ çok güzel olmuş.
En hızlı baba Metin Şentürk: Görme engellilerin sempatik babası dünya sürat rekoru denemesinde başarıya ulaştı ve azmin zaferini hepimize kanıtladı.
En talihsiz baba Selçuk Ural: Anneleri Sibel Can’a kamuoyunda çıkış yaptı kabak başına patladı. İki çocuğunun şımarıklıkları da masrafları da ona kaldı.
En kahraman baba Mehmetçik: Bizim gururumuz her şeyimiz.