Şampiy10
Magazin
Gündem

‘Türkiye’de temel bilim yapacak yer yok’

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Üstün Zekalılar ve Dahiler Günü’nde yaptığı konuşmada “Üstün zekalı çocuklara destek olmalıyız ama başarının ölçüsü Nobel kazanmak değil ailene, vatanına hizmet etmektir” dedi

ABONE OL
Esra Can SİNAV / HABER MERKEZİ

Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Üstün Zekalılar ve Dahiler Günü programında 2015 Nobel Kimya ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar da vardı. Prof. Dr. Sancar, Türkiye’deki en büyük sorunun temel bilim yapamaması olduğunu söyledi. Sancar bir araştırma yaparken insanlığa faydası olacak mı? diye düşünmeyi bırakarak işe başlanması gerektiğini belirtirken, “Ben çalışmalarıma böyle başladım. Nitekim sonucunda insanlığa faydası oldu. Bu yüzden çocuklarımızın da böyle düşünmesi lazım. Türkiye’de öğrenciler araştırma yapacağım diye üniversitelere gidiyor. Ama temel bilim yapacakları yerler yok. Sadece Türkiye değil, tüm İslam dünyası son 500 yılda doğru dürüst bilime katkı yapmış değil. Bu bir gerçektir. Bunu düzeltmemiz lazım. Amerika gibi ülkelerle yarışmak istiyorsak temel bilim yapmalıyız” dedi.

‘Üstün zekalı değilim’

Program kapsamında konuşmasına, “Ben üstün zekalı değilim” diye başlayan Sancar, şunları söyledi, “Ülkemizde böyle çocuklarımız var. Onlara destek olmalıyız. Başarının ölçüsü Nobel kazanmak değil ailene, vatanına hizmet etmektir. Bir ayakkabı boyacısı, bir öğretmen ya da Nobel ödüllü bir bilim adamı olun fark etmez. Görevinizi yerine getirebiliyorsanız başarı sizindir. Bu düşünceyi çocukluk çağında öğrencilerimize aşılayabilirsek yol katedeceğimize inanıyorum. ”

Diğer Haberler

  1. Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!
  2. İnme riskine dikkat! 'Eğer film çekmiş olsaydık, oğlumun hastalığını görebilirdik'
  3. Uydumuz sadece gelgitlere neden olmakla kalmıyor! İşte Ay ışığında tuhaf davranan 5 hayvan
  4. Fen lisesi öğrencileri için GençBizzTech Projesi başvuruları başladı
  5. Benlere dikkat! Bilinçsiz uygulanan yöntemler büyük problemlere neden olabilir!
  6. Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
  7. 511 hektar doğaya kazandırılıyor
  8. Take Off İstanbul, 11-12 Aralık’ta düzenlenecek
  9. Yapay Resifler bir yılda 33 farklı deniz canlısına yuva oldu
  10. Denizde kaybolan fotoğrafçı, farklı bir ülkede ortaya çıktı

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.