Şampiy10
Magazin
Gündem

Yemek için en uygun saat kaç?

Uzmanlara göre ne yediğiniz kadar, ne zaman yediğiniz de önemli. Vücudumuzun biyolojik saatine uyumlu zamanlarda yemediğimizde obezite ve diyabet riski artıyor

ABONE OL
Vatan Haber

Bilim insanlarından kilo vermek isteyenlere bir öneri var: Ne yediğiniz kadar ne zaman yediğinize de dikkat edin! Çünkü vücudumuzun sirkadyan döngüsü yani biyolojik saati, metabolizmamızı etkiliyor. Yemek için en ideal saat ise, gün doğumunun 4 saat sonrası. Cnntürk’te yer alan haberin ayrıntıları şöyle:

Bütün canlıların biyolojik saati var

Biyolojik saat bakterilerden kanatlılara ve insanlara kadar tüm canlılarda bulunuyor. Biyolojik saat canlıların uyku ritimlerini, aktivitelerini, yemelerini ve metabolizmalarının çalışmasını düzenliyor. Dr. Asher, “Bir anlamda bu günlük program gibi, vücuda sıradakinin ne olduğunu söyleyerek sonrası için hazırlanmasını ve optimal şekilde işlemesini sağlıyor” dedi.

Kilo almayı engelleyen ilaçlar kullanılmalı mı?

insan metabolizmasının çalışması, sirkadyan döngü denilen 24 saatlik dilimlere göre düzenleniyor. Yani vücudumuzun biyolojik saati... Bir kişi her zamanki saatinin dışında yemek yediğinde bu metabolizmasını etkiliyor. Vücut, şeker ve doymuş yağları belirli saatlerde işliyor. Bu nedenle yeme içme düzeni programlanırken bunlar dikkate alınmalı.

Her gün mutlaka 1 avuç ceviz yiyin

Bulgular gündoğumundan 4 saat sonrasının en ideal yemek zamanı olduğunu gösteriyor. Çünkü bu saatte şeker ve doymuş yağların yakılması optimum düzeyde oluyor. İngiliz Dailymail Gazetesine konuşan Weizmann Bilim Enstitüsü’nden Dr. Gad Asher, kilo verirken sadece ne yenildiğine değil, ne zaman yenildiğine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kilo kaybı için yağı kesmek gerekiyor

Çoğu insan kilo vermek için yalnızca ne yiyeceklerine odaklanıyor. Ancak bilim insanları bir kişinin ne zaman yediğinin de en az yediği şey kadar önemli olduğunu belirtiyor. Çünkü metabolizmamız çalışmasını biyolojik saatimize göre düzenliyor. Biyolojik saatimizle uyumlu zamanlarda yemediğimizde ise, bu obezite ve diyabet riskini artırıyor.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.