Şampiy10
Magazin
Gündem

Sivilce nasıl geçer?

Birkaç püf nokta ile sivilcelerden kurtulmaya başlayabilirsiniz.

ABONE OL
Vatan Haber

Ergenlik dönemiyle birlikte başlayan sivilceler, bu dönem bittikten sonra da ciltte yıllarca kalabiliyor. Sivilce nasıl geçer? Birkaç püf nokta ile sivilcelerden kurtulmaya başlayabilirsiniz.

Sivilce, özgüveni azaltan, sosyal hayatı etkileyen önemli bir sorun.

Sadece ergenlikte döneminde değil, hayatın sonraki dönemlerinde de karşılaşılabiliyor.

Peki ama yüzdeki, sırttaki ve vücudun diğer bölgelerindeki sivilcelerle nasıl baş etmek gerekir?

Öncelikle kullandığınız kozmetik malzemelerini iyi seçmelisiniz

Sivilceli cilde sahip olanların daha çok su bazlı kozmetikleri tercih etmesi gerekiyor. Yağlı kozmetik ürünler, gözenekleri tıkayarak, akne gelişmesine neden olmaktadır. Yağlı saç kozmetikleri; saçlarda ve alın hattında akne gelişmesine sebebiyet verebilir. Akneli cilde sahip olan kişilerin yağsız, su bazlı, non-komedojenik ibaresi bulunan kozmetik ürünleri tercih etmeleri gerekir.

Sivilceli cildin nefes alamabilmesi için makyaj mümkün olduğunca az yapılmalı, gece yatmadan önce çıkarılmalıdır.

Sivilcelerinizi ellemeyin

Sivilcelerinizi sıkmak sivilcenin dağılmasını kolaylaştıracağı gibi aynı zamanda da leke kalmasına sebep olacaktır. O bölgeye elle temas halinde dahi mikrobun başka bir bölgeye yani sivilce olmayan bölgeye bulaşması çok hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Bol su için

Böylece cildin esnekliği artar, atıkların gözeneklerden çıkmasına yardımcı olur.

Sigara ve Alkol kullanmayın

Cildi sıkı tutan elastik dokulara zarar verir. Kırmızı noktalar ve kaşıntı yapar.

Stres tabi ki sivilcelerin çıkmasında da çok büyük bir etkendir. Bu yüzden stresten kaçının.

Yiyeceklerinizi doğru seçin

Sivilceye sebebiyet veren yiyeceklerden uzak durun. Kuruyemiş, turşu, baharatlı gıdalar gibi.

Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nasıl geçer?

Duş almayı sıklaştırın

Terlediğiniz zaman duş alın. Terli cilt sivilceleri artırır. Bakteriler nemli ortamı sever. Nemli giysilerde giymeyiniz. Saçlarınızı mümkün olduğunca yüzünüzden uzak tutun.

A Vitamini kurtarıcıdır

A vitamini içeren yiyecekleri çok tüketin. A vitamini şu besinlerde bulunur. Havuç, yeşil biber, elma, armut, patlıcan, havuç, kereviz, lahana, karnıbahar, ıspanak, taze fasulye, patates ve domates.

Evinizde de rahat ve kolay bir tedavi uygulayabilirsiniz.

Limon suyu kurutucu ve leke giderici özelliğe sahiptir. Kekik ve lavanta suyu antimikrobik özelliktedir. Gül suyu arındırıcıdır. Papatya çayı iltihap dindiricidir. Yeşil çay iltihap dindiricidir. Cildi yenileyen antioksidanlar içerir. Yoğurt cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Kil gözenekleri arındırır. Yulaf vitamin ve mineraller içerir. Öğütülmüş yulaf deriyi düzgünleştirir. Bal deriyi nemlendirir. Antimikrobik etkisi vardır. Gliserin yağlandırmadan nemlendirir. Meyveler ve sebzeler cilde çok faydalı, cildi yenileyen antioksidanlar içerirler. Elma ve üzüm sirkesi antimikrobik ve cildi yenileme özelliklerine sahiptir.

Düzenli egzersiz, vücut sağlığını artırırken stresi azaltıyor. Yani egzersiz, sivilcesi olan herkes için iyi bir yöntem. spor, ciltteki kan dolaşımını artırarak hücrelerin oksijen alımını artırır. Bu sayede akne oluşumu azalır ve olası diğer cilt sorunları da engellenir. Aynı zamanda lekeler ve siyah noktalar daha hızlı iyileşir.

Akneler, özgüven sorunu yaşamanıza yol açarken, spor yapmak, aynı zamanda daha fit bir vücutla kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlar. Çünkü vücut sporla mutluluk hormonu olan endorfin salgılamaya başlar.

Egzersiz, akneye meyilli ciltlerde sorunlara sebep olan büyüme ve stres hormonlarının da düzenlenmesine yardımcı olur. Fakat egzersizin de fazlasından sakının. Çünkü bu da testosteron seviyesinin ve yağ üretimin artmasına sebep olabilir ve akneler kötüleşebilir.

Sivilce nasıl geçer?

Sivilce nasıl geçer?

Akne sorununa çözüm olarak en iyi egzersizler yüzme, kürek çekme, hafif tempolu koşu, tempolu yürüyüş ve takım sporlarıdır.

Tüm egzersizler gibi bisiklete binmek de sivilce sorununun yanı sıra kalori harcamanıza ve kilo vermenize yardımcı olur. Bisiklete binerek nasıl zayıflayabilirsiniz? yazımızdan ne kadar sürede kaç kalori yakabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Yüzme, cildi hem içten hem dıştan temizleme etkisiyle en etkili egzersizdir. Sadece yüzdükten sonra cildinizdeki tuz veya klorun iyice durulandığından emin olun.

Spor yapmadan önce yüzünüzdeki bakterileri temizlemek için doğal çay ağacı özlü yıkama jeliyle yüzünüzü yıkayarak spor süresince terleme yoluyla sivilcelerin yayılmasına engel olun.

Eğer sırtınızda ve göğsünüzde sivilce varsa, spordan önce duş alın ve temiz, kuru bir havlu ile kurulanın.

Asla spor yaparken yüzünüzde makyaj olmasın. Cildinizin de nefes almaya ihtiyacı var ve makyaj terle karışarak bakteri üretimini artırır, gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Daima spordan sonra duş alın ve yeni, temiz kıyafetler giyin. Spor yaparken giydiğiniz elbiseleri de bakterilerden arındırmak için yıkayın.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.