Şampiy10
Magazin
Gündem

SGK'dan bir müjde daha!

Bu ilaçlar artık ücretsiz...

ABONE OL
Vatan Haber

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan 9 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldı. İlaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.

Edinilen bilgiye göre, SGK 9 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesi içerisine aldı. Geçtiğimiz günlerde 15 farklı türde olmak üzere, kapsül sayısı ve mg farklılıkları gözetilmesi halinde ise 30 ilacı daha bedeli ödenecek ilaçlar listesine alan SGK, şimdi de kanser, kalp damar ve kas iskelet sistemi gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan 9 ilacı ödemesi yapılacak ilaçlar listesine aldı. SGK’nın listeye aldığı ilaçlar arasında kanser tedavisinde kullanılan “oxaliplatin hospira”, kalp damar sistemi rahatsızlıklarında kullanılan “irprestan”, kas iskelet sistemi ağrılarında kullanılan “zero-p”, vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glükoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözelti olan “PF 1/4 polideks” ve içerisinde hidroksietil nişasta adlı etken madde bulunan “PF Polihes” adlı ilaçlar bulunuyor. İlaçlar bugünden itibaren Kuruma fatura edilebilecek.




-TAM LİSTE-

SGK’nın bedeli ödenecek ilaçlar listesine aldığı ilaçların tam listesi ise şöyle:
“Irprestan 300 mg 28 ftb, 'Oxalıplatın hospıra 100 mg/20ml ıv ınfuzyon için konsantre çözelti içeren 1 flk, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 1000 ml setli, pf 1/4 polıdeks ıv infuzyon için çözelti 1000 ml setsiz, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 500 ml setli, Pf 1/4 polideks ıv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, Pf polihes (hes 200/0,5) yüzde 6 ıv ınfuzyon için çözelti 500 ml setli, pf polıhes (hes 200/0,5) yüzde 6 ıv infuzyon için çözelti 500 ml setsiz, zero-p 200 mg sr mıkropellet 15 kap.”

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.