Şampiy10
Magazin
Gündem

Rahatça gülümseyebiliyor musunuz?

Bazıları gülümsemeyi, “dünyadaki en yaygın bulaşıcı hastalık” olarak nitelendiriyor.

ABONE OL
Vatan Haber

Gülümsemek vücuda çok sayıda olumlu etki yapıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalbi hastalıklardan koruyor, mutluluk hormonunu arttırırken stres hormonunun salgılanmasını yavaşlatıyor, insanı özgür ve güçlü kılıyor. Peki gülümserken yeterince özgür müsünüz?

“Özgüvenle gülümsemek kadar etkili bir güç yoktur” diyen Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, gülümsemenin, kişinin imzası gibi olduğunu söylüyor.

Ancak bazı nedenlerle bazen gülümsemeler kısıtlanabiliyor. Rahat ve özgür gülümseyememek; sosyal ilişkileri ve özgüveni zedeleyebiliyor.

Kışlaoğlu’na göre ise sağlıklı ve güçlü gülüşlere sahip olmak sanıldığı gibi zor değil. Dişe yapılan küçük müdahalelerle özgürce gülümsemek mümkün. Bu müdahalelerden biri de lamine diş uygulaması:

“Lamine diş, daha önce porselen yapılmamış sağlıklı bir dişin üzerine istenilen renkte ve formdaki dişin bazı kimyasal maddelerle yapıştırılan (takma tırnak gibi) ince seramik porselenlerdir. Laminate veneer, tamamen porselenlerden oluştuğundan doğal diş görünümüne sahiptir. Pürüzsüz bir yüzeye sahiptirler. Üstelik lamine diş yaptırmak kısa süreli bir işlemdir. Kısa zamanda isteğiniz o muhteşem gülüşe sahip olmak için en iyi alternatiftir.”

Birçok hastasının istediği doğal ve sağlıklı gülüşe bu yöntemle kavuştuğunu söyleyen Uzman, doğru ve profesyonel uygulamalarla kişilerin kaybettikleri özgüveni geri kazandıklarını ifade ediyor.

SABAHLARI YAPILMASI GEREKEN İLK İŞ!

Sabah yapılması gereken ilk işin gülümsemek olması gerektiğini aktaran Kışlaoğlu, “Gülümseyin ki her gün sizin için güzel bir başlangıç olsun. Güzel başlangıçlar yepyeni fırsatları beraberinde getirsin. Siz yeter ki korkmadan, özgürce gülümseyin!” diyor. (NTV)

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.