Şampiy10
Magazin
Gündem

Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.

ABONE OL
Vatan Haber

Pastil Nasıl Kullanılır?

Pastil özellikle kış aylarında tercih edilir. Hamileler veya emziren anneler ilaç kullanmadıkları için pastil kullanabilirler. Pastil kullanan anneler, kullanım şekline ve önerilen doza göre kullanmaları gerekir. Küçük çocuklar pastil kullanırken yetişkinlere göre daha sınırlı şekilde kullanabilirler. Her gün kullanmaları önerilmez.

Yetişkinler art arda olmak üzere 5 günden fazla pastil kullanamazlar. Yalnızca soğuk algınlığına bağlı durumlarda kullanılabilir. Bir şikayetiniz yoksa solunum yolunu rahatlatmak için pastil kullanacaksınız doğal yollara başvurabilirsiniz. Bitki çayları burada en önemlidir. Soğuk algınlığını hissediyorsunuz pastil kullanabilirsiniz. Fakat enfeksiyon durumu yoksa kullanmanız önerilmez.

Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler

- Pastil kullandıktan sonra üzerine 1 saat su içilmemelidir.

- Pastilin üzerine en az bir saat yemek yenmemelidir.

- Pastil ağızda çiğneyerek kısa süre içerisinde tüketmeye çalışmamalısınız. Yavaş yavaş çevirerek tüketmeniz daha doğrudur.

- 4 yaşından daha büyük olan çocuklara pastili ikiye bölerek vermelisiniz. Çünkü pastilin tadı daha keskin ve acı geldiği için hemen yutabilirler.

- Şekersiz pastiller tercih edilmelidir çünkü şekerli pastiller mikroorganizmaların ortamda gelişmesine zemin hazırlar.

- Nar, zerdeçal ve zencefil özütünden hazırlanmış pastiller virüsleri yüzde büyük oranda bloke eder. Bu pastilleri gün içerisinde 6 taneye kadar tüketebilirsiniz.

- Kalabalık ortamlara girmeniz gerektiği zaman özellikle toplu taşıma araçları ve havaalanları gibi alanlarda pastil kullanabilirsiniz.

- İyileştirici özelliğine sahip olduğuna inanılan, tavuk suyu çorba veya şekerli pastiller boğazda bulunan virüslerin yerleşimini kolaylaştırır. Bu sebeple tüketmeyin.

- Tavuk suyu çorba veya şekerli pastil virüsleri besler ve güçlendirir. Virüslerin vücuda kolayda yerleşmesine neden olur. Fakat nar, zencefil ve zerdeçal özütleri bulunduranfitoterapötik pastiller bu ortamı engeller.

Pastil Faydaları Nelerdir?

- Pastil sert bir şekere benzer. Ağızda emilir. Böylelikle tükürük bezlerini çalıştırır.

- Boğaz ağrısını azaltır. İçerisinde bulunan antibakteriyel maddeler ile boğazınızı rahatlatır. 

- Solunum yollarında bulunan tahrişi giderir.

- İçeriğindeki aroma ile solunum yollarını açar ve ferahlık hissi verir.

- Öksürüğe çok iyi gelir. Solunum yollarını yumuşatır ve kendini sürekli gösteren kuru öksürüğü giderir.

- Mevsim geçişleri zamanında yaşanan soğuk algınlığı en kısa sürede geçer. Kendinizi iyi hissetmek için pastil tüketebilirsiniz.

- İlaç kullanımını büyük ölçüde azaltır. Hastalık belirtilerini hafifletir ve kişinin hastalık sürecini antibiyotik kullanmadan atlatmasını sağlar.

- Pastilin içeriğini araştırıp almanız gerekir. Bir maddeye karşı alerjiniz var olabilir bu sebeple içeriğindeki maddeleri tespit etmeniz önerilir.

- Tozdan etkilenen yapınız varsa ve toz sebebiyle boğazınız tahriş oluyorsa o günler için pastil tüketebilirsiniz. Özellikle zencefil aromalı pastiller solunum yolu için faydalıdır.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.