Şampiy10
Magazin
Gündem

Pahalı kremler yerine paça çorbası!

Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbasının cilt sağlığı açısından önemine işaret etti ve pahalı kremler yerine haftada 2 ya da 3 kez çorba içilmesi önerisinde bulundu.

ABONE OL
DHA

Paça ve kemik suyu çorbasının cildi sıkışlaştırmada olumlu etkileri olduğu belirtildi.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbalarında yüksek miktarda bulunan kolajen maddesinin cilt sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Aktaş, "Kadınlar, anti-aging (cilt gençleştirme) içeriğinden dolayı ciltlerine çeşitli kremler uyguluyorlar. Bunlarla uğraşacaklarına haftada 2-3 kere paça çorbası içseler cilt sağlıkları çok daha güzel olacak" diye konuştu.

Paça çorbasının yüksek kalorili olması nedeniyle özellikle formuna dikkat eden kişilerce tercih edilmemesinin de yanlış olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, şöyle devam etti:

"Her gıda fazla tüketildiğinde insana zarar verir. Dengeyi korumak önemli. İnsanoğlu kendi vücuduna bakarak dengeyi kuracak. Vücudunuz size ne isteğini söyler. Siz yeter ki vücudunuzu dinlemeyi bilin. Vücudunuzu dinlerseniz doğru hareket edersiniz. Hiçbir zaman hiçbir gıda faydalı kilo kilo yiyin diyemeyiz. Her zaman dengeli tüketmek gerekir. Kalorisine de takılmayın. Kalori hesabı yanlış bir hesaptır. Ben hiçbir zaman hastalarıma kalori hesapları vermem. Matematik hesabıyla sağlık olmaz. Kaloriye takılmadan dengeli şekilde geleneksel beslenme doğru beslenmedir."

"UZUN KAYNATIN, UN KULLANMAYIN"

Çorbaların terbiyesinde un kullanılmaması gerektiğini de vurgulayan Dr. Aktaş, şunlarıkaydetti:

"Çorbalar, muhakkak geleneksel usulde yani uzun uzun kaynatarak yapılmalı. Kemik suyunun iliği de son derece kıymetli. İliğini de tüketmek gereklidir. Bunları ne kadar baharatlı yerseniz o kadar sağlıklı. Geleneksel usulde uzunca kaynatacağınız çorbanızın içine hakiki ev sirkesi, sarımsak ve pul biberi eklerseniz bu çorbalar sizin için bir sağlık bombasına dönüşür."

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.