Şampiy10
Magazin
Gündem

Orta yaşlı erkeklerde saç bakımı nasıl olmalıdır?

Saç Bilim Dalı Uzmanı Serap Öztürk Niya, orta yaş ve üstü erkeklerde saç bakımının nasıl olması gerektiğini sizler için anlattı.

ABONE OL
Vatan Haber

Günde ortalama 100 saç teli kadar saç dökülmesi herkes için doğaldır. Ancak, çoğu erkek daha önceden olduğundan çok daha fazla ve geri dönüşümsüz saç kayıpları yaşayabilir. Erkeklerin yüzde 85'inde yaşamları boyunca farklı nedenlerden dolayı saç dökülmesi görülür. Bunlar arasında en yaygın sebep erkek tipi kelliktir.

Erkek tipi saç dökülmesinin nedeni aileden alınan genlerdir. Sebebi DHT hormonundaki düzensizliktir. Erkek tipi kellikte önce tepe bölgesi seyrelir, saç çizgisi geriler, zamanla o bölge kelleşir. Başınızın yan ve arka kısmındaki saçlar kalır. Diğer saç dökülmesi tipleri, erkek tipi kellikten daha hızlı olma eğilimindedir.Saç dökülmesinin kötü ve yetersiz beslenme, kilo kaybı, vitamin-mineral eksikliği, kan kaybı gibi faktörlerle arttığı dönemlerde dökülmeyi kontrol etmek amaçlı tamamlayıcı bir tedavi olarak tercih edilebilir.

Saç dökülmesi için uzman desteği alınmalı

Trikoloji sadece saç dökülmesi ve saç sağlığı sorunlarını inceleyen bir bilim alanıdır. Trikoloji uzmanları, kişiye özel tamamlayıcı çözüm programları hazırlarlar. Kozmetik alt yapılı trikolojik bakımlar “nano moleküler teknoloji” sayesinde saç köküyle buluşabilen topikal losyonlardan oluşur. Ev tipi bakım olarak da kullanılırlar. DHT baskılayıcı ajanlar, cilt yüzeyinde kan dolaşımını artırıcı ve saçı güçlendirebilen özel içerikleri ile lazer ışın terapisi, mikro derma roller uygulaması ve masaj terapi seansları ile bakım merkezinde de uygulanan trikolojik bakımlar, erkeklerde saç kaybının kontrolünü sağlayabilmektedir. Haftada 2 uygulama ile 4-6 ayda sonuç alınabilir.

Erkeklerde saç mezoterapisi

Saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, aminoasitlerle keratolitik ve stimulant bazlı bileşenlerin saçlı deriye direkt enjekte edilmesi işlemi olan mezoterapi uygulamalarında hedef saçın beslenmesine yardımcı olmak ve saç foliküllerini canlandırmaktır. Mezoterapi direk genetik saç kaybını önleyen bir tedavi şekli değildir. Uzman bir doktor tarafından uygulanması gereken yöntem için önerilen sıklık haftada 1 seanstır. En az 5 seans yapılmalı ve dönemsel olarak tekrarlanmalıdır.

PRP ile saç sağlığı artırılabilir

Saç dökülmesini azaltmak, saç çıkışlarını hızlandırmak amaçlı destekleyici bir tedavi olarak PRP tercih edilebilir. PRP tekniğinde kişinin vücudundan belirli bir miktar kan alınıyor ve kan sıvısı özel bir işlemle plazmasından ayrıştırılıyor. Bu işlemde amaç kandaki trombosit (platelet) açısından zengin kısmı ayrıştırmak. Elde edilen trombositler saç bölgesine enjeksiyon yoluyla geri veriliyor. Trombositler içerdikleri büyüme faktörleri sayesinde zayıflayan saç köklerini güçlendirmeye ve dönemsel kayıpları yavaşlatmayı sağlıyor. Uzman bir doktor tarafından 2-3 haftada bir uygulanması öneriliyor. En az 5 seans uygulanmalı ve dönemsel olarak tekrarlanmalıdır.

Düşük Yoğunluklu Soğuk Lazer Terapisi

Bu tedavi saç dökülmesini önlemek ve erkeklerde saç kaybını geciktirmek amaçlı uygulanan, yan etkisi neredeyse hiç bulunmayan, FDA tarafından onaylı bir ışın terapisidir. Işığa maruz kalan saçlı dokularda hücre metabolizması uyarılarak kan dolaşımı hızlanır. Böylece saç kökleri daha iyi beslenir, saçın gelişmesi ve uzaması teşvik edilir. 4 ay düzenli kullanım sonucunda saçların kalınlaşmasında ve saç yoğunluğunda artış, saç dökülmesinde azalma gözlenir. Haftada 2-3 kez 15 dakika uygulamak yeterlidir.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.