Şampiy10
Magazin
Gündem

Kurban eti tüketiminde günde 120 gramı geçmeyin

.

ABONE OL
Vatan Haber

Op. Dr. Seval Taşdemir, ‘Hamileler kurban eti tüketebilir mi?’ sorusunun cevabını şu sözlerle veriyor: “Hamileler dikkatli olmak koşuluyla kurban eti tüketebilirler. Kurban olarak kesilecek hayvan mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş olmalıdır. Kurban eti; sağlıklı koşullarda kesilmiş, saklanmış ve pişirilmiş olmalıdır. Kurban eti, anne adayı tarafından tüketilmeden önce en az 24 saat bekletilmelidir.”

ÇOK PİŞİRİLİRSE PROTEİN KAYBI OLUR

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, “Et çok pişirilmemelidir, üzerinde kahverengi bir tabaka oluşmamasına dikkat edilmelidir. Çok pişerse protein ve folik asit kaybı olur. Hamileler günde 100-120 gramdan fazla kurban eti tüketilmemelidir. Çiğ veya az pişmiş tüketilirse bazı parazitler ve virütik hastalıklar (toxoplazma, brucella, tenya, salmonella vb.) bulaşabilir” diyerek kafası karışık anne adaylarının nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor.

SU VEYA MADEN SUYU TÜKETİN

“Ayrıca bayram boyunca artan ziyaretler yeme-içme düzenini de bozar. İkramlara 'hayır' diyebilmeli, çay, kahve ve kola yerine doğal ve katkı maddesi içermeyen ıhlamur, kuşburnu, papatya gibi bitki çayları tercih etmelisiniz. Eğer bu bitki çayları yoksa su ya da maden suyu içebilirsiniz. İkram edilen hamur işleri, baklava ve çikolatalar yerine de sütlü tatlıları tüketmelisiniz” diyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, anne adaylarının sağlıklı bir bayram tatili geçirebilmeleri için tüyolar veriyor.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.