Şampiy10
Magazin
Gündem

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak çınlaması dışarıda olmayan seslerin duyulması şeklinde tanımlanmaktadır. Kulak çınlamasının hafif ya da yüksek şiddetli bir şekilde gerçekleşmesi mümkündür.

ABONE OL
Vatan Haber

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer?

Kulak çınlamasının nedeni bulunduktan sonra tedavi yönteminin belirlenmesi ve tedaviye başlanması mümkündür. Dış kulak yolundaki kire bağlı olarak kulak çınlaması olursa kulağın temizlenmesi ile kulak çınlamasının ortadan kalkması mümkündür. Eğer sebebi olmayan bir şekilde kulak çınlaması ortaya çıkmışsa genel tedavi yöntemleri kullanılır.

Sistemik nedenlerden kaynaklı bir kulak çınlaması varsa bu durumda cerrahi yöntemler tercih edilebilir. Kulak çınlamasının geçmesi için iç kulağa giden kan basıncını artırmak da gerekebilir. Bunun için bir uzmana başvurmak önemlidir. Eğer uzun süreli olarak devam eden bir kulak çınlaması varsa mutlaka doktora gitmek gerekir. 

Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Kulak çınlaması yüksek sese maruz kalmaktan kaçınarak, kahve ve kola gibi içeceklerden uzak durarak ya da tuzlu yiyeceklerden kaçınarak geçebilir. Eğer bir anda ortaya çıkan bir kulak çınlaması varsa bu genellikle kendi kendine geçer.

Kulak çınlamasına iyi gelen yöntemler arasında sigara tüketiminden kaçınmak, egzersiz yapmak ve kan basıncını kontrol altında tutmak vardır. Papatya çayı tüketerek ve sakin, sessiz bir ortamda durarak kulak çınlamasının zamanla geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Kulak Çınlaması Nedir?

Kulak çınlaması tıp dilinde tinnitus olarak da bilinen bir durumdur. Kişilerde psikolojik herhangi bir sorun olmamasına rağmen dışarıda olmayan frekanstaki seslerin duyulması olarak tanımlanabilir. Kişilerde kulak çınlamasının hafif veya yüksek şiddetli olarak gelişmesi mümkündür. Hafif şiddetli olan kulak çınlamaları genelde sessiz ortamda olur. Yüksek şiddetli kulak çınlaması ise her ortamda duyulabilmektedir. 

Neden Olur?

Kulak çınlamasının birden fazla etkene bağlı olarak ortaya çıkması mümkündür. Kulak çınlamasının kulaktan kaynaklı bir şekilde ortaya çıkabildiği gibi farklı rahatsızlıklar sonucu da ortaya çıkabildiği bilinir. Kulak çınlaması özellikle erişkin dönemde ortaya çıkan bir durumdur.

Nedenleri arasında yüksek tansiyon, kulak iltihapları, kulak zarının delinmesi, tıkaç kullanma, mesleki deformasyon, stres ta da kansızlık sayılabilir. Kulak çınlamasının nedenleri arasında beyin bölgesindeki tümörler, kulak kemiğindeki değişimler, meniere hastalığı ve travmalar da sayılabilir.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.