Şampiy10
Magazin
Gündem

Koronavirüs stres bozukluğuna yol açıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, sadece fiziki sağlığımızı değil, ruhsal ve zihinsel sağlığımızı da tehdit altına aldı. İngiltere’ de yapılan bir araştırmada Covid-19 atlatan hastaların yüzde 41’in de stres bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Tedavi sürecini ağır atlatan kişilerde sıklıkla görülen bu hastalık, eğer tedavi edilemezse uzun yıllar kalıcı olabilir.

ABONE OL
Vatan Haber

İngiltere’de yapılan bir araştırmada koronavirüs atlatan kişilerin yüzde 41’ inin stres bozukluğuna yakalandığı görüldü. Ruhsal ve duygusal olarak da etkilendiğimiz bu süreç, psikolojik olarak da insanları etkisi altına aldığını gösterdi. Koronavirüsün birçok can kaybına yol açması, korkuya sebep oldu. Özellikle tedavi sürecini ağır atlatan kişilerde sıklıkla görülen stres bozukluğu eğer tedavi edilmezde ağır tablolara neden olabilir.

STRES BOZUKLUĞU İLE BAŞA ÇIKMANIN İLK YOLU KONTROLÜ ELE ALIN!

Koronavirüse yakalanan kişiler başta olmak üzere destek alınması gerektiği üzerinde duran Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz "Koronavirüsün hayatımıza girmesi bilinçaltımızda korkular oluşturdu. Dışa vurduğumuz ya da vuramadığımız birçok olumsuz duygu ise stres, anksiyete, korku, uyku düzensizliği gibi problemleri beraberinde getirdi. Stres bozukluğu ile başa çıkmanın ilk yolu kişilerin kontrolü ele almasını sağlamak. Kişinin bilinçaltına indikten sonra olumsuz düşünceleri temizleyerek daha sağlıklı düşünmesini hedefliyor ve gerçekleştiriyoruz. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde uygulayabiliyoruz" dedi.

STRES BOZUKLUĞU KORKU DUYGUSUNU PERÇİNLİYOR!

Travmatik olayların ardından oluşan stres bozukluğu, kişilerin bilinçaltında oluşturduğu korku duygusunu temel alıyor. Travma sonrası zihinde ve vücutta oluşan stres duygusu, yorgunluğa, isteksizliğe de sebep oluyor. Her yaştan insanın yaşayabileceği bu durumun başlangıç noktasının bilinçaltı olduğunu dile getiren Yılmaz "Stres bozukluğu yaşayan kişiler yaşamlarını artık eskisi gibi idame ettiremiyorlar. Büyük kayıplar yaşadıkları için enerjik bir şekilde çalışamıyorlar, bazı şeyleri hatırlamakta ve de işlerine konsantre olmakta güçlük çekiyorlar. Bu enerjisizliğin getirdiği bazı fizik bedendeki duygusal ağrılar ve kalp çarpıntıları gibi vücut normal ritminin dışında çalışmaya başlıyor. Koronavirüs salgını dolayısıyla kendimize eklediğimiz gelecek ve ölüm korkusu başta olmak üzere diğer olumsuz duygular vücudumuzun ve bizim rutinimizden bu şekilde sapmalar göstertebiliyor. Bilinçaltı temizliği yaparak olumsuz duygu kalıplarımızdan kurtuluyor ve daha sonra yüklediğimiz pozitif duygularla ömür boyu mutlu yaşam gerçekleştiriyoruz" ifadelerinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.