Şampiy10
Magazin
Gündem

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı tarihi

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Türkiye'de koronavirüs aşı çalışmasını yürüten ekibin başındaki isim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut Aşı takvimine ilişkin detayları paylaştı. Peki, Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı takvimi ve Türkiye Corona virüs aşı çalışmaları...

ABONE OL
Vatan Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verdiği koronavirüs aşı çalışması merak ediliyor. Türkiye'nin ilk aşısı hazır. İlk aşamada hayvanlar üzerinde olumlu yanıt veren aşı ile ilgili takvim de belli oldu. Türkiye'de corona virüs aşı çalışmasını yürüten ekibin başındaki isim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut Aşı takvimine ilişkin detayları paylaştı. Peki, Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı takvimi ve Türkiye corona virüs aşı çalışmaları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yerli corona virüs aşısı ile ilgili müjdeyi verdi. Türkiye'de corona virüs aşı çalışmasını yürüten ekibin başındaki isim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut, "8 Temmuz itibarıyla da hayvan çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı" dedi.

YERLİ CORONA VİRÜS AŞISINDA UMUT VEREN GELİŞME

Prof. Dr. Hakan Akbulut, "22 Mart'ta laboratuvara kapandık. 29 Mayıs'ta 8 adet aşı hazırladık ve hayvan deneylerimize başladık. 8 Temmuz itibarıyla da hayvan çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı" diye konuştu.

YERLİ AŞIDA İNSANLI DENEY NE ZAMAN?

Prof. Akbulut, aşı için ilaç firmalarıyla görüştüklerini anlattı. Ekim ayında ilk aşının üretimini planladıklarını belirtti.

Akbulut, "Üretim için TÜBİTAK Başkanlığımızın önderliğinde Türkiye'deki ilaç firmalarımız görüşüyoruz. Ekim ayında ilk aşımızın fabrika üretimini tamamlayıp insan çalışmasına başlamayı planlıyoruz" dedi. İnsanlı deneyler eylülde başlayacak.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.