Şampiy10
Magazin
Gündem

Kabusunuz olmasın!

Doktor kontrolü ile yılda 4 ve 5 defa iltihaplanma teşhisi konmuş çocuklarda bademcik ameliyatını gerekli görüldüğü belirtildi.

ABONE OL
Vatan Haber

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, bademcik ameliyatının ‘Thermal Welding’ sistemi ile artık kolaylıkla gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Çocukluk döneminde karşılaşılan en sık rahatsızlıklardan birisinin bademcik iltihabı olduğunu vurgulayan Gökpınar, gerekli görüldüğünde bademcik ameliyatının üç yaşından sonra yapıldığını belirterek, “Sıklık olarak çocukluk döneminde karşılaşılan hastalıklardan olan bademcik iltihapları, çoğu kez tekrarlanan antibiyotiklerle tedavi edilmektedir. Ancak hastalanma sıklığı üst üste yılda 4 veya 5 defadan fazla olduğunda, bademcik ameliyatına gerekli kalınıyor. Bademcik ameliyatı basit bir ameliyat olarak bilinmekle beraber, aslında kanama ve ağrı gibi ciddi komplikasyonları bulunan önemli bir ameliyattır. Bademcik ameliyatlarında, kanama riskini azaltmak amacıyla geliştirilen ‘Thermal Welding’ sistemi sayesinde bademcikler, çevre dokulara zarar vermeden artık kolaylıkla ayrılabiliyor. Biz de dört yıldan bu yana ‘Thermal Welding’ sistemini kullanmaktayız” açıklamasında bulundu.

Thermal Welding’ sistemi Thermal Welding yöntemiyle bademcik ameliyatının kolaylaştığını söyleyen Gökpınar, “Klasik yöntemle yapılan bademcik ameliyatlarında yaraların iyileşmesi, yaklaşık dört hafta kadar sürebilirken, Thermal Welding yöntemiyle süre yaklaşık bir haftayla sınırlı olmaktadır. Isı enerjisi kullanılan Thermal Welding yönteminde kanamasız bir ortam sağlanmasının yanı sıra, cerrahın ameliyat süresince tek alet kullanması ve alet değiştirmemesi sonucu, ameliyat süresinin de kısalmasını sağlar. Bu teknikle ağrının da az olması nedeniyle, hastanede kalış süresi de kısalır ve hasta aynı gün taburcu edilebilir” dedi.

Çocuklarda bademcik iltihabının yanı sıra geniz eti problemiyle de sıkça karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Serkan Gökpınar, şöyle devam etti: “Geniz eti, çocuğun burundan nefes almasını engeller, gece horlama ve burun tıkanması gibi şikayetlerine neden olur. Ayrıca uzun süre geniz eti problemi olan çocuklarda işitme azlığına da neden olabilir. Ebeveynlerin bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Böyle bir durumla karşılaştıklarında ilk müracaat edecekleri branş, kulak burun boğaz poliklinikleri olmalıdır. Çünkü geniz etinin tedavisi genellikle operasyonla gerçekleşmektedir. Geniz eti ameliyatı, yine bademcik ameliyatı gibi aynı gün taburcu olabilecek kadar rahat bir ameliyattır. Ameliyat ağız içerisinden yapılır. 2 yaşından sonra geniz eti ameliyatı rahatlıkla yapılabilir. Kulakta su toplanması da bu rahatsızlıklarla beraber gelişebilecek bir rahatsızlıktır. Bu gibi durumlarda işitme testinin yaptırılıp, ona göre tedavisinin uygulanması gerekmektedir.”

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.