Şampiy10
Magazin
Gündem

Enerji için detoks yapın!

Hepimiz zaman zaman kendimizi yorgun hissederiz. Bu yorgunluk fiziksel veya zihinsel olabilir ve taşıdığımız yüke göre şiddeti ve süresi farklıdır. Bu yükü hafifletmenin yolu da eğer miktarını azaltamıyorsak dayanma ve taşıma gücümüzü artırmaktan geçer.

ABONE OL
Vatan Haber

Hepimiz zaman zaman kendimizi yorgun hissederiz. Bu yorgunluk fiziksel veya zihinsel olabilir ve taşıdığımız yüke göre şiddeti ve süresi farklıdır. Bu yükü hafifletmenin yolu da eğer miktarını azaltamıyorsak dayanma ve taşıma gücümüzü artırmaktan geçer.

Detoksun kelime anlamı toksinlerden arınmaktır. Arınmak zarar veren bir yükten kurtulmayı dolayısıyla da hafiflemeyi çağrıştırır. Aslında detoksun bu manada vücuda yaptığı katkılar çok daha fazla yönlüdür.

Bazıları bu hafiflemeyi kilo yönünden yorumlasa da bünyemizi, fazla yağların yanı sıra, ağır metallerden, toksik kimyasallardan, serbest radikallerden kurtarmaya çalışmak demektir.

Başta hızlı yaşlanma olmak üzere, Alzheimer, romatizma, alerji, tümör oluşumları gibi birçok kronik hastalığa sebep olabilen bu birikimlerden kurtulmak, sağlıklı yaşamın da temelini oluşturur. Basit bir baş ağrısı, yorgunluk hissi ile başlayabilen bu süreç ileri aşamada geri dönülmez hasar bırakan birçok hastalığa da zemin hazırlayacak şekilde ilerleyebilir.

Hücrelerimizin bu toksinlerden etkilenerek tepki göndermeye çalıştığı dönemde, başlangıçta metabolizmamızdaki aksaklıklar hafiftir. Bu çağrıya kulak asmalı, belirtiler daha yüksek perdeden ortaya çıkmadan önlemini almalıyız.

Toksinlerden arınma ile gerçekleşen detoksun büyük kısmı da zihinde olmalıdır. Beyindeki kötü ve bize zarar veren düşünceler bu süreçte yavaş yavaş ortadan kaybolur. Düşüncelerimiz netleşir, zihnimiz berraklaşır.

Tabii ki detoksu, oradan buradan duyduğumuz, gördüğümüz gibi hazır tariflerle evde tek başımıza değil emin ellerde, doktor ve diyetisyen kontrolünde, kişiye özel bir şekilde yapmalıyız. (NTV)

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.