Şampiy10
Magazin
Gündem

Diş ve diş eti kusurlarında en çok tercih edilen yöntem!

Son dönemlerde popülerliği hızla artan gülüş tasarımı çeşitli nedenlerle estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş eti hastaların gereksinimleri de göz önünde bulundurularak olabildiğince doğal ve güzel bir görünüme kavuşturulması işlemi olarak biliniyor. Maske kullanımının son dönemlerde hayatımızda olmasının bu konudaki talebi azaltmadığını söyleyen Uzm. Dr. Arten Dyrmishi tel taktırmak istemeyenlere alternatif bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

ABONE OL
Vatan Haber

Güvenle gülümseyebilmek herkesin hakkı. Son dönemlerde gelişen teknoloji sayesinde eski yöntemlere alternatif olan gülüş tasarımı bireylerin diş ve diş eti kusurlarında son derece yarar sağlıyor.

GÜLÜŞ TASARIMI NASIL YAPILIR?

Çarpık, yıpranmış, aralıklı, rengi bozulmuş veya aşınmış dişleri olan herkesin bu tedaviyi tercih edebileceğini söyleyen Uzm. Dr. Arten Dyrmishi “Gülüş tasarımında ilk olarak hastanın estetik beklentilerini doğru olarak anlamak ve ihtiyaçları doğru belirlemek çok önemlidir. Hasta ağzından alınan ölçüler aracılığıyla hazırlanan modeller üzerinde problemler belirlenir ve planlamalar yapılır. Daha sonra hastaların ağız içi ve yüz fotoğraflarıyla bilgisayar ortamında özel programlar kullanılarak ölçümlemeler yapılır ve yüz şekline uyum hesaplanır” dedi.

Güzel bir gülüş için öncelikle yüz biçimine ve dudak yapısına uyumlu dişlere sahip olmak gerektiğinin altını çizen Uzm. Dr. Dyrmishi “Gülüş tasarımı, size kişisel özellikleriniz ve isteklerinizle doğallık ve fonksiyonu birleştirerek yüzünüze en uygun ideal gülümsemeyi oluşturmak için vardır” dedi.

GÜLÜŞ TASARIMI KİMLERE UYGULANIR?

Gülüş tasarımı için belirli bir yaş kriteri olmadığını söyleyen Uzm. Dr. Dyrmishi “Daha güzel ve hoş bir gülümsemeye kavuşmak isteyen her kişi, gülüş tasarımı için adaydır. Daha belirgin yüz ve diş özelliklerine sahip oldukları için yetişkinler bu özel tedavi için tercih edilen adaylardır. Tel taktırmak uzun süren bir tedavi olduğundan dolayı, kısa süreli olması avantajlı olacağından lamine ve zirkonyum kaplamayı uygun hastalara tavsiye edebiliyoruz” dedi. Hamilelik sürecinde diş tedavisi yaptırmak isteyenler için sorun olmayacağını belirten Uzm. Dr. Dyrmishi “Kadın doğum doktorlarından onay alan her gebe de bu işlemi yaptırabilir. Burada önemli olan şey, gebenin doktorunun işleme izin vermesidir” dedi.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.