Şampiy10
Magazin
Gündem

Dikkat! Cildinizde leke varsa...

.

ABONE OL
İHA

Uzmanlar, sıcak hava ve güneşe maruz kalmanın, ciltteki lekeleri artırdığını, bunların medikal tedavi ve lazerle silinebileceğini, koruma amaçlı güneş kremi ve deri nemlendiricilerin kullanılması gerektiğini söylüyor.

Yaz mevsimine girilirken, ciltte oluşan lentigo ve malezma gibi lekelerde de artış görülüyor. Medical Park Tarsus Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, sıcak hava ve güneşe fazla maruz kalmanın lekeleri artırdığını söyledi. Dr. Ak, bu lekelerin lazerle silinebileceğini ancak bir süre sonra yenilenme oranının yüksek olduğunu kaydederken, internetteki uygulamalar ve satılan natürel ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.

"EN BÜYÜK FAKTÖR GÜNEŞ"

Lentigo ve malezma lekelerini ortaya çıkaran faktörlerin başında güneş ışığının geldiğini vurgulayan Dr. Mehmet Erol Ak, “Güneş yanıklarından kaynaklanan lekelerin kalıcı bir tedavisi yok ancak lazerle bunları silmek mümkün. Yine de bir süre sonra tekrarlama olasılıkları yüksek. Önerimiz sabah 09.00 ile öğleden sonra 16.00 saat aralığında güneşe çıkılmaması, havuz veya denize girilmemesi. Bu saat aralığında uzun süre kalınması ciltte her türlü lekelerin artmasına, bunların huy değiştirerek cilt kanserlerine dönüşmesine vücutlarda güneş çarpmasına, vücutta su kaybına ve beyin kanamalarına neden olabiliyor. Bu saat aralığına dikkat edilmesini öneriyoruz’’ diye konuştu.

"YÜZÜNÜZÜ GÜNEŞTEN KORUYUN"

Öte yandan Dr. Ak, çillerin neredeyse hepsinin lazer kullanılarak geriletilebildiğini belirtti. Ciltte leke oluşmaması için bahar ve yaz aylarında, karlı kış günlerinde yüz bölgesinin güneşten korunması gerektiğini ifade eden Dr. Mehmet Erol Ak, “Bunun için şapka, şemsiye ve güneşten koruma faktörü 30 ve üzerinde olan koruyucu krem kullanılmalı. Özellikle bahar ve yaz aylarında yüz bölgesine ağda veya sir ağda, ip ile epilasyon veya kimyasal soyma gibi işlemler uygulanmamalı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.