Şampiy10
Magazin
Gündem

Çocuğunuzun sağlığı için kararı başkaları vermesin!

Kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılan kordon kanının önemini anlatmak için Türkiye’nin dört bir yanında eğitimler düzenleyen Yaşam Bankası, son toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.

ABONE OL
Vatan Haber

‘Kolay Doğum Semineri’nde konuşan Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, “Doğumdan önce mutlaka kordon kanı ile ilgili bilgi alın. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kararını, anne ve baba olarak sizler verin. Çocuğunuzun sağlığı için sizin yerinize başkaları karar vermesin. Bilgi eksikliği yüzünden çocuğunuz ve kardeşleri ileride oluşabilecek hastalıkların tedavisinde etkin bir tedavi seçeneğinden mahrum kalmasın” dedi Doğum, insan hayatındaki en önemli olaylardan biri. Zorlu geçen hamilelik sürecinin ardından kucağa alınan bebek ise en büyük armağan. Bebeğini en sağlıklı şekilde büyütmek isteyen anneler için alınacak ilk ve en önemli karar, bebeğinin kordon kanını saklamak. Çünkü kordon kanı günümüzde kanser ve anemi başta olmak üzere 80'den fazla kan hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Ve kordon kanı alma işlemi sadece doğum sırasında yapılabildiği için de bu kararın telafisi yok.

80 milyonda 30 bin

Kordon kanının saklanması bu kadar önemli ve hayat kurtarıcıyken acaba Türkiye’de bu konuya gereken ilgi gösteriliyor mu? 80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’de kordon kanı konusunda farkındalık her geçen gün artsa da, sadece 30 bin bebeğin kordon kanı saklanıyor. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası, bu durumu değiştirmek için 14 yıldır yoğun bir faaliyet gösteriyor. Yaşam Bankası, Türkiye’de kordon kanı konusundaki farkındalığı artırmak, saklama oranını yükseltmek için her ay İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında etkinlikler ve eğitimler düzenliyor. Bu eğitimlerle anne adayları ve eşlerini alanında uzman doktorlar, doğum koçu, hamile ve yoga eğitmenleriyle buluşturuyor.

Kolay doğum için doğru nefes

Yaşam Bankası 2 Haziran Cuma günü, İstanbul Suadiye’deki Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde Yoga Eğitmeni Zeynep Gözübüyük ile ‘Kolay Doğum Semineri’ konulu gebe eğitimini gerçekleştirdi. Zeynep Gözübüyük, doğru nefes teknikleri, bebeğin kolay doğması için doğru oturuş ve dinlenme pozisyonlarını anlattı, egzersizleri yaptırdı. Gözübüyük’ün nefes teknikleri ile ilgili de rahatlama ve sancıyı azaltma egzersizleri katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Yaşam Bankası FamiCord Group Yetkilisi Serdar Burku, eğitimin başında kordon kanı ve dokusu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


Bilgi eksikliği olmasın

Serdar Burku, katılımcı anne adaylarının ilgi ve desteğinin her geçen gün artmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kordan kanının çok önemli olduğunu vurgulayan Serdar Burku şunları söyledi: “Erişilebilir kök hücre içeriği açısından kordon kanı en verimli kaynak. Bizler bu tür toplantılarda bu kaynağın nasıl alınacağını ve saklanacağı hakkında bilgi veriyoruz. Ailelere en büyük tavsiyem; doğumdan önce mutlaka kordon kanı ile ilgili doktorunuzdan bilgi alın. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ kararını, karı koca olarak siz verin. Çocuğunuzun sağlığı için sizin yerinize başkaları karar vermesin. En önemlisi de bilgi eksikliği yüzünden kordon kanını saklatmadığınız takdirde, çocuğunuz ve kardeşleri, ileride oluşabilecek hastalıkların tedavisinden yoksun kalmasın.”

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.