Şampiy10
Magazin
Gündem

“Burun spreyi güvenli ve hücrelere zarar vermiyor”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin COVID-19’u önlemeye yönelik proje ortağı olduğu koruyucu “burun spreyi”nin güvenirlilik testleri tamamlandı.

ABONE OL
İHA

Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni tip korona virüsünün (COVID-19) yayılmasını önlemeye yönelik proje ortağı olduğu koruyucu “Burun Spreyi”nin yapılan güvenirlilik testlerinde herhangi bir sitotoksik etkiye rastlanmadığı ve spreyin güvenli olduğu rapor edildi.

COVID-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2'nin hücrelere bulaşmasını etkisiz hale getirmesi için geliştirilen koruyucu “Burun Spreyi”nin toksisite deneylerinde spreyin, sitotoksik olmadığı ve hücrelere zarar vermediği, aynı zamanda anti-oksidan ekti gösterdiği belirlendiği bildirildi.

“Anti-oksidan aktiviteye sahip”

İnsan HepG-2 ve CaCo hücre hatlarında kullanım dozu on kata kadar yapılan denemelerde koruyucu Burun Spreyi'nin toksik etki yapmadığı ve hücrelere zarar verici bir değişikliğe neden olmadığı belirlendi. Burun Spreyi'ningüvenli olup olmadığı ve muhtemel yan etkilerinin araştırıldığı deneylerde, spreyin aynı zamanda iyi bir anti-Oksidan aktiviteye sahip olduğu saptandı.

İtalya'da 87 gönüllü üzerinde denendi

İtalya'da proje ortakları tarafından 87 kişi üzerinde test edilen koruyucu Burun Spreyi'nin kullanımı sırasında yan etkisinin ve ilaç etkileşimlerinin olmadığı belirlendi. Güvenirlilik profili değerlendirilen spreyin güvenli olduğu rapor edildi.

SARS-CoV-2'nin hücrelere bulaşmasını etkisiz hale getirmesi için geliştirilen koruyucuburun spreyi, zeytin yaprağından elde ediliyor ve içerisindeki etken maddeler anti-viral ve anti-oksidan özellikler taşıyor.

Güvenlik raporu bilimsel dergide yayımlanacak

Güvenirlilik testleri tamamlanan ve laboratuvar deneylerinde herhangi bir olumsuz reaksiyona rastlanmayan burun spreyinin güvenirliliği ile ilgili rapor, ululuslararası indekslerde taranan bilimsel bir dergide yayınlanmak üzere kabul edildi.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.