Şampiy10
Magazin
Gündem

150 liralık düzenekle yürümeyi öğrendi!

Ali İhsan Yıldırım, 3,5 yaşındaki kızı Özge'nin protez ayak ile rahat yürüyebilmesi için evinin tavanına, tekerlekli alüminyum ve ipten oluşan düzenek kurdu.

ABONE OL
AA

Alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım, bir ayağını bebekken kaybeden 3,5 yaşındaki kızı Özge'nin protez ayak ile rahat yürüyebilmesi için evinin tavanına, tekerlekli alüminyum ve ipten oluşan düzenek kurdu. 150 lira maliyetle kurulan düzenek minik Özge'nin adımlarını kolaylaştırdı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Ali İhsan-İlknur Yıldırım çiftinin 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge, erken doğum nedeniyle üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildi. Buradaki tedavisinin 8. gününde, kangren olan bebeğin sol ayağının "Protein C-S" hastalığı nedeniyle kesilmesi gerektiği bildirildi.

Aile kızlarını özel hastaneden alıp tekrar üniversite hastanesine götürdü ancak bacak kurtarılamadı.

Baba Ali İhsan Yıldırım, yanlış iğne sonucu damarı yırttıkları gerekçesiyle özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aile hukuk mücadelesi verirken kızları Özge bir ayağı olmadan büyüdü.

EVİN TAVANINA DÜZENEK MONTE ETTİ, KIZINI YÜRÜTTÜ

Baba Yıldırım, sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvurdu. Burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi üzerine baba Yıldırım, ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmaya karar verdi.

Evin salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi de kızını taşıyan kemere bağladı.

Babasının 150 liraya mal ettiği düzenekle dengesini sağlayan minik Özge, günde iki saat bu şekilde çalışarak önce dengede durmayı, ardından da yürümeyi ve koşmayı öğrendi. Küçük kız, artık düzeneksiz bir şekilde ayakta durabiliyor ve yürüyebiliyor.

"İLK ADIM ATTIĞI GÜN, HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜYDÜ"

Kızına yaptığı düzeneğin başka ailelere de örnek olabileceğini anlatan Yıldırım, "Zor günler yaşadık. Kızımın hayatını kolaylaştırmam gerekiyordu. Kızımı düzeneğe oturtup 'Hadi babana gel kızım' diyorum. O da bana doğru yönelince ister istemez adım atıyor. Bu şekilde yürümeyi ve dengede durmayı başardı. Çok mutluyum" dedi.

"HUKUK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Hastane ve doktorlar hakkında, "Yeterli delil olmadığı ve suç unsuru bulunmadığı" gerekçesiyle dava açılmadığını aktaran Yıldırım, "Kızımın Protein C-S hastası olduğunu söylediler. Ayağı kesildikten sonra bunun testini yaptırdık. Çocukta böyle bir hastalık yok. Daha farklı testler de yaptırdık yine bir şey çıkmadı. Bütün tahlilleri yaptık. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek isteğimiz sorumluların cezalandırılması" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bilime göre egzersiz için en iyi zaman: Sabah 8 ve akşam 6
  2. SGK'nın geri ödeme listesine 18 ilaç daha alında
  3. Aile hekimi başına düşen nüfus azaltıldı
  4. Tüberküloz yeniden en ölümcül bulaşıcı hastalık oldu
  5. Dünya Gıda Günü’nde dikkat çeken veriler
  6. Aile bağları kuvvetli olmayan çocuklar sosyal medyaya yöneliyor
  7. Kök Hücre Biyolojisi alanında çığır açan bilim insanına büyük ödül
  8. Üç kişiden birini etkiliyor! Bilim insanları açıkladı: İnanılmaz derecede yaygın
  9. Basur Nedir, Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
  10. Vertigo Nedir? Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.