Şampiy10
Magazin
Gündem

Ramazan’da tatlı yemenin faydaları

Türkiye’nin en büyük baklava ustalarından olan Nejat Güllü Ramazan Ayı'nda tatlı tüketiminin faydalarını anlattı.

ABONE OL
Vatan Haber

Bütün İslam Alemi’nin Ramazan-ı Şerif’ini kutlayan ve hayırlara vesile olmasını dileyen Güllüoğu Baklavalarının sahibi Nejat Güllü, Ramazan ayında, oruç tutarken bütün gün aç kalmış olmaktan dolayı kan şekerimiz düştüğünü, bundan dolayı da tatlıya karşı talebimizin arttığını ifade etti. ‘’Tatlı yemeden hayat tatlanmaz’’ diyen Güllü, çok fazla olmamak kaydıyla normal ihtiyaç seviyesi ne ise yeteri kadar tatlı yemenin her insan için faydalı olacağını dile getirdi.

Güllü, tatlının verdiği enerji kişinin vücudunu gün boyu dik tutmasına ve günü sağlıklı geçirmeye yönelik olduğunun altını çizdi. Tüketilen tatlının içerisinde un, şeker, yağ, fıstık olduğunu ve bunların da kişiye enerji veren besinlerden olduğunu söyleyen Güllü, ‘’Tatlının gerçek ham madde ile yapılmış olması ve bilinen yerlerden alınmak çok önemli. Bazı üreticiler, ham maddenin pahalı olmasından dolayı kullanılması gereken gerçek ham maddenin dışında baklava ya da diğer tatlı çeşitlerinde bezelye, maydanoz ya da daha başka katkılar kullanıyorlar. Tatlı yapımında kullanılan yağın kalitesi yine çok önemli. Gün boyu aç kalıyorsunuz ve kaliteli olmayan bir yağla yapılmış baklavayı yediğinizde bu midenizi mahveder’’ dedi.

BAKLAVAYI AĞIR BULANLAR İÇİN GÜLLAÇ CAZİP BİR SEÇENEK

Akşama kadar boş kalmış bir mide ile iftar vakti oturup mideyi tıka basa tatlı ile doldurmanın ve üzerine de tatlı yemenin kişiye faydanın aksine zarı olacağına işaret eden Güllü, ‘’Yavaş yavaş ve az yemek yeyip, yemekten sonra biraz zaman geçmesini bekleyip, daha sonra tatlı yemekte fayda var. Akşam yemekten sonra yenilen tatlı kişiyi ertesi güne hazırlar ve zinde bir gün geçirmesini sağlar. Tüketilecek olan tatlıyı illa ki baklava olarak da düşünmemek lazım. Güllaç da Ramazan ayında çok sevilen tatlılar arasında. Baklavayı ağır bulan kişiler için güllaç da oldukça cazip bir seçenek’’ diye konuştu.

TATLIYI AZ VE ÖZ YEMEK ÖNEMLİ

Tatlı tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususun az ve öz yeyip, mideyi yormadan ertesi güne zinde başlamak olduğunu vurgulayan Güllü, ‘’Kilo almamak adına tatlıdan uzak duruluyor ama tatlı yemeden de nasıl zinde kalınacak? Baklava söz konusu olduğunda bir porsiyonda 4 adet baklava vardır ve gün içerisinde bir porsiyon baklava tüketmenin kişiye bir zararı da yoktur. Bu dozda bir tatlı tüketimi vücudu zinde tutmaya yarar ve sağlıklı bir şekilde de ramazanı geçirirsiniz’’ dedi.

Diğer Haberler

  1. Mercimek çorbası tarifi! Mercimek çorbası nasıl yapılır?
  2. Tilavet secdesi nerelerde geçer? Kuranda kaç tanedir? Tilavet secdesi nasıl yapılır, ne okunur, selam verilir mi ? Tilavet secdesi olan ayetler…
  3. Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?
  4. Kolonya koklamak orucu bozar mı? Kolonya sürmek orucu bozar mı?
  5. Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
  6. Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
  7. Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
  8. Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
  9. Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
  10. Ramazanda ağlamak, ağlarken gözyaşı yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken ağlamak orucu bozar mı?

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.