Şampiy10
Magazin
Gündem

'Kercan 1915' görücüye çıktı!

Yönetmenliğini ve senaristliğini İsmail Güneş'in üstlendiği 'Kervan 1915' filminin galası Grand Pera'da yapıldı.

ABONE OL
EMRAH AKÇAAY

Sinema dünyasından birçok ismin katıldığı 'Kervan 1915' galasında basın mensuplarına açıklamada bulunan İsmail Güneş, filmin proje ve hazırlık süreci sonunda, çekimlerle beraber 5 yılda tamamlandığını söyledi. Güneş, filmin çekimleri boyunca oyuncuların zor şartlarda büyük bir özveriyle çalıştıklarını vurgulayarak, "Araç uzunluğumuz 2 kilometreydi. Setimizde bir ambulans ve bir mazot tankerimiz vardı. Büyük bir kalabalıktık. Her gün sabah ve akşam 5 kamyondan oluşan bir mutfak, seyyar bir lokanta kuruyordu. Stte 7-8 tane karavan vardı. Bazı alanlarda da yeniden 15 kilometre yol yaptık. Umarım bu kadar emek karşılığını bulur" dedi.

Seyirciler tarafından tarihi filmlerin desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Güneş, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'de bir algı var. Komedi filmleri ilgi görüyor. Amenna görsünler. Bunlardan hiç rahatsız değilim hatta o filmlerin seyircilerini çok önemsiyorum. Çok tutarlı seyirciler. 7,5 milyon kadar oluyorlar. 'Tamam buna kızabilirsiniz ama karşılığında 70 milyon dahasınız. Bu sizin filminiz, bu filminize sahip çıkın' diyorum. 70 milyon insan bir filmi değil, 5 filmi, 10 filmi kalkındırabilir. Bu tarz filmler hayatta karşılık bulabilir. İnsanlar ne acı çekmişler, neler yaşamışlar bunları öğrenmek gerekiyor. Bunları öğrenmenin yolu da sinema salonuna gitmek lazım, Yeşilçam'da olduğu gibi yeniden sinema filmlerine bakmamız lazım."

"ŞÜKRETMEYİ ÖĞRENDİK"

Murat Han, filmin bir yol hikayesi olduğuna işaret ederek, "Çekimlerin zaten zor şartlarda olacağını biliyorduk. Herkes çok iyi oynadı. Uzun bir süreçti, çok büyük bir kadro olduğu için kolay olmadı. Zaten kolay olacağı beklentisi içerisinde de değildik ama üç ayın sonunda tamamladık" diye konuştu. Filmde Suzan karakterini canlandıran Ayşe Akın da ilk kez bir sinema filminde rol aldığını anlatarak, "Ben bu film ile şükretmeyi öğrendim. Bizim şimdi uçaklarımız var, otobüslerimiz, trenlerimiz var. O dönem, o insanlar gerçekten Giresun'dan Halep'e kadar yürümüş. Biz bile çekimlerde şehirden şehire geçerken yoruluyorduk. Gerçek bir insan hikayesi" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kendirci ise 90 gün boyunca birçok ili gezdiklerinin dile getirerek, "Çekimler boyunca 62 dereceyi de, eksi 5 dereceyi de gördük. Harikulade bir setti. Bayağı yorulduk ama değdi galiba" şeklinde konuştu.

YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ GÖREV ALDI

Yapımcılığını Aynur Güneş'in üstlendiği film için 12 farklı yerde büyük çaplı setler kuruldu. Filmde oyuncu, figürasyon ve teknik ekip olmak üzere 2 bine yakın kişi görev aldı. Çekimleri 90 günde tamamlanan filmin özgün müziklerini Ermeni besteci Suren Asatryan hazırladı.

Tarihi ve dram türündeki film, 6 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

Diğer Haberler

  1. Dc Filmleri İzleme Sırası...dc Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?
  2. Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Yazarları Kimlerdir, Eserleri Nelerdir?
  3. Cumhuriyet Dönemi Hikaye Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Hikayecileri Kimlerdir?
  4. Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir?
  5. Baki Filmleri İzleme Sırası...baki Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?
  6. 3391 kilometre filmi kaç saat? 3391 kilometre filminde yaş sınırı var mı, 3391 kilometre sinema bileti kaç TL?
  7. 3391 kilometre filmi bilet fiyatları ne kadar? 3391 kilometre hangi şehirlerde vizyona girecek, 3391 kilometre filmi yaş sınırı var mı?
  8. İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
  9. Yeşilçam'ın usta yönetmeni Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti
  10. Tasarım Parkı iki özel sergiye ev sahipliği yapacak

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.