Şampiy10
Magazin
Gündem

TEOG sonuçları nasıl öğrenilir? (E-okul)

1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı TEOG sınavı açıklandı. Öğrenciler TEOG sonuçlarını E-Okul sistemi üzerinden kolayca öğrenebilecekler. İşte TEOG sonuçları hakkında detaylar!

ABONE OL
Vatan Haber

Her yıl, TEOG ortak sınavları birinci dönem 6, ikinci dönem 6 kez olmak üzere, bir eğitim öğretim yılı içerisinde 12 kez düzenlenir. Ve yine her yıl, bu sınavlardan bazılarını çeşitli nedenlerle kaçıran binlerce öğrenci olur. Bu öğrenciler için, Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihini ve sınav merkezini, sınav saatini daha önceden açıkladığı ortak TEOG mazeret sınavları düzenler. Bu seneki son TEOG ortak sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 ve 24 kasım tarihlerinde oturumlar şeklinde düzenlenmiş ve yine sınavı herhangi bir nedenden dolayı kaçıran binlerce öğrenci olmuştu. Bu nedenle 17 ve 18 Aralık 2016 tarihlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG mazeret sınavları düzenlenmiş ve her temel dersten binlerce öğrenci bu sınavlara katılmıştı.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG mazeret sınavı sınav tarihlerinden önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama ise şöyleydi;

"Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde sadece il merkezlerinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 (beş) iş günü içerisinde e-okul sistemine işleyecektir. Mazeretleri e-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlileri teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz."

Açıklamaya bakıldığında, sınavın açıklanma şekli, TEOG mazeret sınavlarına başvurunun nasıl sağlanabileceği, sınav yapılacak olan merkezler gibi konularda okullar ve öğrencilerin MEB tarafından bilgilendirildiği görülüyor.

TEOG Ortak Sınav Sonuçları, Soruları veya Cevaplarına Yapılabilecek İtirazlar Hakkında Açıklama

TEOG ortak sınavlarındaki sorular ve cevaplar için yapılacak itirazlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sorulara, cevaplara ve TEOG ortak sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazların, soru ve cevapların yayınlanmasından sonraki 5 gün içinde yapılması gerektiği belirtildi.

Soru, cevap ve sonuçlara yapılacak itirazların elektronik ortamda da yapılabileceğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı, elektronik ortamlarda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası’na 20 TL yatırılması gerektiğini belirtti. Ödenecek olan tutarın, şubelerde ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığı ile yatırılması gerekiyor.

Yapılan itirazların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen süreler içinde yapılması gerektiği, açıklamada belirtildi. Ayrıca, itirazlarda, söz konusu itirazı yapan öğrencinin T.C. kimlik numarasının belirtilmesi, dilekçelerde imza ve adres bilgilerinin mevcut olması ve dilekçelere ATM fişlerinin veya banka dekontlarının da eklenmiş olması gerektiği, aksi takdirde itiraz dilekçesinin Bakanlık tarafından dikkate alınmayacağı açıklamada belirtildi.

Bütün bunlara ilave olarak, itirazların e-posta veya fax yoluyla da yapılmaması gerekiyor.

TEOG İkinci Dönem Sınav Tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Açıklandı

TEOG mazeret sınavları, her dönem 6’şar kere olmak üzere düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 yılı sınav uygulama takvimini yayımlaması ile birlikte, TEOG ikinci dönem sınav tarihleri de belli oldu. Buna göre, ikinci dönem TEOG sınavları 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde oturumlar şeklinde, TEOG ikinci dönem mazeret sınavları da yine oturumlar şeklinde 20 ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek, ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ise Haziran ayı tahmin ediliyor.

TEOG Puanları Nasıl Hesaplanır?

TEOG puanlarının hesaplama aşamasında, Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, Yıl sonu başarı puanı, ve sonuç olarak yerleştirmeye esas puan gibi birçok farklı etken dahil ediliyor.

Yılsonu başarı puanları, öğrencilerin not ile değerlendirildiği tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanları ile söz konusu derslerin haftalık ders saatinin çarpılması ve sonucun haftalık ders saatlerinin toplamına bölümü ile elde edilir. Puanlama ise 100 üzerinden yapılır. Ortak sınavlar kapsamında sınavı yapılan dersler için ise ayrı bir durum söz konusu.

Ortak sınavlar dahilinde sınavı yapılan derslerden alınan puan ile ağırlık katsayıları çarpıldıktan sonra, çarpımlar toplanıyor, elde edilen değer tüm sınavı yapılan derslere ait ağırlık katsayılarına bölünüyor. Bu işlemler sonucu ortaya çıkan puan için puanlama 700 puan üzerinden yapılıyor. İşte bu puan ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı olarak adlandırılıyor.

Yerleştirmeye esas puan için ise, öğrencinin 6, 7 ve 8. Sınıflardaki yılsonu başarı puanları ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının toplanarak ikiye bölünmesi ile bulunuyor, bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılıyor.

Diğer Haberler

  1. Yer Ankara: Otobüs şoförüne saldırıyı engellemek isteyene kadın sürücü hastanelik oldu
  2. Bakan Uraloğlu açıkladı: Google’ın algoritma değişikliğine yakın takip
  3. Samatya'da eğitim araştırma hastanesinde yangın çıktı
  4. Yenidoğan çetesi davasında tutuksuz sanıkların savunması alınıyor! Hemşireden pişkin açıklama: 'Durumu kötüydü, öleceğini biliyorduk!'
  5. MHP lideri Bahçeli: İmralı ile DEM gurubu arasında yüz yüze temas olmalıdır
  6. Afyonkarahisar'da minibüs içerisinde mahsur kalan 15 kişi kurtarıldı
  7. Bakan Güler: Kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle Zap'ta da kilit kapatılmıştır
  8. Amasya'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
  9. Malatya'da 100 küçükbaş hayvan karda mahsur kalarak dondu
  10. Uyku apnesine robotik müdahale

© Copyright 2024

Gazete Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.