Seçim öncesi CHP’de doğu sıkıntısı!
CHP’de yarın yapılacak MYK’nın ardından cumartesi günü Parti Meclisi toplanacak
PM’de Gülseren Onanç’ın istifası ile Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın disipline sevki gündeme gelecek. Kulislere göre parti içinde yaşanan tartışmaların sonlandırılmasını isteyen CHP liderinin “yenilikçi” ve “ulusalcı” olarak tabir edilen kanatları uyaracak. PM’de ayrıca “ulusalcı” ve “ kanatların birbirlerine yönelik disiplin hamlelerinin sürmesi de bekleniyor.
Yerel seçim çalışmaları
Çözüm sürecine “PKK’nın meşrulaştırılması” ve “PKK’nın taleplerinin kabul edildiği” gerekçesiyle mesafeli duran CHP, yerel seçimler için çalışmalarını sonlandırmaya hazırlanırken Doğu ve Güneydoğu’da partinin sandık görevlisi bulmakta zorluk çektiği ortaya çıktı. MYK raporunda yer alan verilere göre, 199 bin seçim sandığında partiyi temsil edecek sandık görevlileri için harekete geçen CHP, 146 bin sandık görevlisi bulabildi. Verilere göre Hakkari ve Muş’ta sandık görevlisi bulunamazken Diyarbakır’da 3 bin 500 sandık görevlisi gerekirken 8 sandık görevlisi bulunabildi. Benzer durum Şanlıurfa, Mardin gibi illerde de yaşandı.
14 bin mahallede yok
Yine MYK raporunda, partinin mahallere göre üyelikleri de ele alındı. Türkiye genelinde 53 bin 415 mahalleden 14 bininde CHP üyesi bulunmuyor.
Taban da “disiplin” dedi
PM toplantısında MYK raporu da ele alınacak. MYK raporunda Gülseren Onanç’ın istifa etmeden önce yaptığı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler de yer aldı. Halkla İlişkiler biriminden sorumlu olan Onanç’ın parti tabanında gelen eleştiri ve talepleri analiz ettiği raporda, parti içindeki tartışmalara ilişkin şu analiz yapıldı:
“KARARSIZ SEÇMENİ OLUMSUZ ETKİLİYOR: Basında açıklama ve çalışmaların polemikler üzerinden yansıtıldığı ve bu nedenle çözüm önerilerimizin halka ulaştırılmadığı belirtilmektedir. Ayrıca TV programlarında Partimize yönelik eleştiriler olduğu ve bunlara cevap verilmemesinin olumsuz bir algı oluşturduğu paylaşılmaktadır. Ayrıca Parti içi konuların basında tartışılır duruma getirilmesinin kararsız ve AKP’ye tepkili seçmeni olumsuz yönde etkilediği belirtilmektedir. Parti içi konuların basında yansıması Parti imajına zarar vermektedir.
ANİ MÜDAHALE: TV’lerde açık oturumlara aktif katılım sağlanması ve basında görünürlüğün arttırılması istenmektedir. Açıklamalarda ülke sorunları ve sorunların çözümüne yönelik önerilerimizin ön plana çıkarılması ve polemiklerden kaçınılması istenilmektedir. Parti içi konuların tartışılır duruma gelmesinde payı olan kişiler hakkında disiplin sürecinin aktif olarak kullanılması istenmektedir.”